Voetbal 2de provinciale C Eendracht Bazel

Filip Strobbe ziet bemoedigende signalen bij Eendracht Bazel: “Hopelijk kunnen we weg naar boven inzetten”

Filip Strobbe wil dit weekend stunten tegen KSK Kieldrecht: “Het is duidelijk dat de toppers in de reeks niet graag op ons klein veldje komen spelen. Je kan er niet anders dan compact voetballen.” ©  Erik Westerlinck

Kruibeke -

In de degradatietopper tegen KAV Dendermonde trok Eendracht Bazel overtuigend aan het langste eind. “Om de redding te bewerkstelligen was dit een noodzakelijke stap. Het was deze keer echt van moeten”, geeft coach Filip Strobbe toe.

Dirk Van Bruysel

“Dat Dendermonde nog steeds geen punten had, zorgde bij ons voor een soort vertrouwen”, begint Strobbe. “We lieten vanaf het eerste fluitsignaal niets aan het toeval over en namen de match meteen in handen. De tweede bal was telkens voor ons, maar echt veel doelkansen leverde dat niet op, want de beslissende pass kwam er niet echt uit. Luttele minuten voor de rust slaagde Ibrahim Madah erin om de thuisdoelman met een goed schot te verschalken, waardoor we met een bonus naar de kleedkamer mochten.”

“Na de pauze hebben we het spel rustig kunnen controleren. We profiteerden vooral van de ruimte die we op het grote veld van Dendermonde kregen. Met een strafschopdoelpunt van Dante Mariman, na een terechte penalty, verdubbelden we onze voorsprong. In de slotminuut scoorden we nog een derde keer. Onze eerste punten buitenshuis dit seizoen waren een feit. De kloof met Dendermonde bedraagt nu zeven punten en dat is nu toch al redelijk. Dankzij onze overwinning springen we nu over Sparta Waasmunster en komt ook Beervelde binnen bereik.”

Puntentotaal verdubbelen

“Hopelijk hebben we de eerste steen voor de redding gelegd. Akkoord, verder bouwen op deze winst wordt geen sinecure, want komend weekend staan we oog in oog met KSK Kieldrecht. Ik hoop dat we ook tegen hen nog eens kunnen stunten, zodat we nadien vol vertrouwen naar de zespuntenmatch met Sparta Waasmunster kunnen toewerken. Opgelet, we mogen Kieldrecht zeker niet onderschatten, het is één van de ploegen die in de top drie werd verwacht, maar ook tegen Doorslaar hadden we een stuntje in petto. Het is duidelijk dat de toppers in de reeks niet graag op ons klein veldje komen spelen. Je kan er niet anders dan compact voetballen. We willen voor de winterstop nog een stap vooruit zetten, dan moeten we de komende weken ons puntentotaal nog wat opkrikken. Neen, een getal ga ik er niet op plakken, maar ik zou onze huidige zeven punten graag verdubbelen. Nu Dries Stuer en Arsene Koho opnieuw fit zijn, mag ik hopen dat we de weg naar boven kunnen inzetten.”

Aangeboden door onze partners