Paleis ontkent inbraak in woning koningin Paola in chique wijk van Parijs

©  REUTERS

Er is vrijdagochtend ingebroken in een appartement in de chique wijk Par Monceau in Parijs. De buit zou zeer groot zijn. Franse media meldden aanvankelijk dat het om een flat gaat van koningin Paola, maar intussen zeggen ze dat er grote onduidelijkheid is over de eigenaar. Het Koninklijk Paleis ontkent dat koning Albert en koningin Paola daar een flat hebben.

jvh, tgBron: Le Parisien

Het appartement ligt in de chique Parijse wijk Par Monceau, in het achtste arrondissement van de Franse hoofdstad. De politie zou gealarmeerd zijn door een stil alarm. Bij aankomst waren de dieven al weg, maar op de binnenkoer werden wel nog verschillende juwelen gevonden die ze wellicht op hun vlucht lieten vallen.

Over de buit is nog niets bekend, maar volgens Franse media gaat het om “enkele miljoenen aan luxueuze sieraden en lederwaren”.

Die zouden niet van koningin Paola zijn, zoals Franse media eerst hadden gemeld. Wie dan wel de eigenaar is van het appartement waar werd ingebroken, is niet duidelijk.

De woordvoerder van het Koninklijk Paleis is formeel: “Koning Albert en koningin Paola hebben helemaal geen appartement in het achtste arrondissement van Parijs”, klinkt het.

De gespecialiseerde brigade banditisme van de Franse politie (BRB) onderzoekt de inbraak.

Aangeboden door onze partners