Voetbal  2de Afdeling VV B FC Lebbeke

Tom De Cock is het FC Lebbeke-bestuur dankbaar voor het vertrouwen: “Zaterdag doken opvallend veel trainers zonder club op als toeschouwer”

Tom De Cock (links) haalt opgelucht adem na de zege tegen Bocholt: “Een constructief gesprek en een rustige trainingsweek brachten soelaas.” ©  Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Met het mes op de keel ontving Lebbeke vorige zaterdag Bocholt. Het draaide goed uit voor de promovendus, die ondanks de 2-1-zege op de zestiende plaats blijft pleisteren, maar wel opnieuw in het spoor zit van de brede middenmoot. Coach Tom De Cock moet de reddingsoperatie verderzetten op Hades Hasselt.

Wim Redant

Tom De Cock klonk opgetogen na de broodnodige zege tegen Bocholt. “We toonden de juiste mentaliteit en sereniteit waarvoor ik de spelersgroep dank”, zegt De Cock. “Ook voorzitter René Mergan en sportief manager Gunther Impens wil ik in de hulde betrekken. Zij staken hun nek uit na de zware nederlaag tegen Tongeren door hun vertrouwen in mij te bevestigen en me verder te laten werken. We voerden wel een groepsgesprek waarbij de harde woorden niet werden geschuwd. Het kon ook nier door de beugel zoals wij ons tegen Tongeren in de eerste helft naar de slachtbank lieten leiden. Tegen Bocholt zat het ons eindelijk ook eens mee. Zo puurden we meteen een treffer uit onze eerste kans. Dan kan je achteruit leunen en zit je in een zetel. We slikten wel de gelijkmaker, maar met een goede mentaliteit verzetten we meteen de bakens. Ik zag een sterke reactie van de groep die beloond werd met de winnende treffer via een owngoal.”

Constructief gesprek

De Cock beseft dat de degradatiestrijd een gevecht van lange adem wordt. “Er volgen nog 23 wedstrijden op het scherp van de snee. We trekken zaterdag naar Kiewit waar we met Hades Hasselt de nummer zes van het klassement treffen. Die ploeg staat wel tien plaatsen hoger, maar telt slechts zes punten meer. Het klassement klit fel aan elkaar. Iedereen kan van iedereen winnen. De groep reageerde goed na een stormachtige week waarbij de voorzitter en de manager de rangen sloten. Zaterdag doken opvallend veel trainers zonder club op als toeschouwer. Een constructief gesprek en een rustige trainingsweek brachten soelaas. Ik hamerde erop dat de groep niet aan zichzelf mocht twijfelen. De geboekte overwinning bevestigde mijn stelling en deed dan ook enorm deugd. We toonden blokvorming in onze defensie. Het werd een sleutelspeeldag. Jong Beerschot en City Pirates volgen toch al op vier punten. In onze reeks zie je haast wekelijks verrassingen en dus proberen wij uit de hoek te treden. We naderden toch al tot op één punt van Bocholt, dat de voorbije jaren steevast parkeerde in de top vijf, een ambitie die ook SK Londerzeel koesterde bij de seizoenstart. We zitten in een bizarre reeks waarin je wekelijks punten moet sprokkelen om niet weg te zakken. Een collectieve instelling wordt belangrijk. We weten best dat we geen totaal van 63 punten kunnen halen zoals vorig jaar, maar na een zege kan je meteen al wat rustiger ademen.”

De Cock ziet de ziekenboeg stilaan leeglopen en dat scheelt een slok op de borrel. “Sam De Nauw en Shawn Beeckaert liggen nog in de lappenmand. Wannes Van Tricht gaf ziek verstek, maar raakt uitgeziekt. Thibault De Vlieger vierde al zijn rentree en Maxime Sey staat er dichtbij. ”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten