Aardbeving met kracht van 6,9 voor de kust van Indonesië

Themabeeld ©  Shutterstock

Voor de kust van Indonesië heeft zich vrijdagavond een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter voorgedaan. Dat heeft het geologisch instituut van de Verenigde Staten bekendgemaakt. De beving vond kort na 20.30 uur plaatselijke tijd (14.30 uur Belgische tijd) plaats bij het eilandje Enggano.

jvhBron: BELGA

“Vreemd genoeg voelde ik helemaal niets. Ik stond nog buiten met mijn buurman te praten en we beseften helemaal niet dat er een aardbeving was”, vertelde Hendri Tasparillo, die woont in de stad Bengkulu, op ongeveer 212 kilometer afstand, aan persbureau AFP.

Voorlopig zijn er nog geen meldingen van schade of tsunamigevaar. “Op basis van historische gegevens en modellen” zegt het Indian Ocean Tsunami Warning and Mitigation System dat een aardbeving onder het wateroppelvlak van de Stille Oceaan wel een tsunami kan veroorzaken. Ze houden de situatie verder in het oog.

Indonesië ligt in de “vuurgordel” van de Stille Oceaan en is zeer gevoelig voor regelmatige aardbevingen. In januari 2021 trof een aardbeving van 6,2 magnitude het eiland Sulawesi, waarbij meer dan 100 mensen omkwamen en duizenden dakloos werden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten