Taylor Swift haalt stevig uit naar Ticketmaster na chaos bij ticketverkoop: “Ondraaglijk”

Taylor Swift ©  AFP

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft vrijdag stevig uitgehaald naar het platform Ticketmaster, nadat de verkoop van de tickets voor haar komende tournee op chaos is uitgedraaid.

jvhBron: BELGA

Ticketmaster, het digitale platform dat de tickets voor de Amerikaanse tournee van de zangeres verkoopt, besliste donderdag om de verkoop van die tickets voor het grote publiek af te gelasten, wegens de “buitengewoon grote belasting voor het systeem”, en omdat er nog onvoldoende tickets op voorraad waren. Het bedrijf had al meer dan twee miljoen tickets voor selecte groepen van Taylor Swift-fans verkocht in voorverkoop. Door de enorme vraag was de website ook verschillende keren gecrasht.

Tal van ‘Swifties’ uitten daarop op sociale media hun onvrede over de werkwijze van Ticketmaster. Ze klagen aan dat ze urenlang in de digitale wachtrij moesten staan, op een haperende website. 

Swift: “Ondraaglijk”

In een mededeling op Instagram spaart ook Swift zelf de kritiek op Ticketmaster niet. “Het is echt geweldig dat 2,4 miljoen mensen kaartjes konden krijgen, maar het maakt me kwaad dat velen van hen het gevoel hebben dat ze een nachtmerrie moesten doormaken om die te kunnen bemachtigen”, schrijft ze. “Ik ga voor niemand excuses inroepen. We hebben hen verschillende keren gevraagd of ze in staat waren om dit soort verzoeken te behandelen. En ze hebben ons verzekerd dat ze dat konden.”

“Het is ondraaglijk voor mij om fouten te zien gebeuren en er geen verhaal tegen te hebben”, vervolgt Swift, die Ticketmaster evenwel niet bij naam noemt. Het blijft erg moeilijk om “een externe entiteit te vertrouwen”, klinkt het nog.

Monopoliepositie

De zaak heeft ook kwaad bloed gezet over de monopoliepositie van Ticketmaster. Verschillende leden van het Amerikaanse Congres uitten daarover deze week al hun ongenoegen. Volgens de New York Times heeft het ministerie van Justitie zelfs al een antitrustonderzoek naar het bedrijf geopend. Er wordt nagegaan of Live Nation, het moederbedrijf van Ticketmaster, zijn macht in de sector van de livemuziek misbruikt heeft.

©  Instagram Taylor Swift

Aangeboden door onze partners

Lees ook