Voormalig kampioenenmaker van Anderlecht Lukasz Teodorczyk hangt zijn voetbalschoenen aan de haak: “Het zal nog even duren om dit te verwerken”

Teodorczyck scoorde in het kampioenenjaar 2016-2017 twintig keer voor Anderlecht. ©  BELGA

Lukasz Teodorczyck stopt op z’n 31ste met voetballen. De ex-aanvaller van Anderlecht en Charleroi zat al sinds deze zomer zonder club en hangt nu met spijt in zijn hart zijn voetbalschoenen aan de haak. “Het zal nog wel even duren om dit te verwerken”, postte hij op Instagram. Teo heeft er niettemin een mooie carrière opzitten. Vorig seizoen kwam hij in de Italiaanse Serie b uit voor Vicenza, bij Anderlecht was hij goed voor 45 goals in 93 matchen en in totaal veroverde hij 19 caps voor de Poolse nationale ploeg. Met Anderlecht werd hij in 2017 landskampioen én topschutter van België. Ook de Poolse titel met Lech Poznan en tweemaal de Oekraïense met Dinamo Kiev prijken op zijn palmares.

vva

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dit verwerken zal allicht nog wel even duren”, klinkt het op Instagram. “Ik wil een paar woorden schrijven aan de fans, de mensen die verbonden zijn met het voetbal en rechtstreeks met mij. De laatste jaren zijn niet gegaan zoals ik wilde, ik heb meer tijd elders doorgebracht dan op het veld. Ik probeerde, ik vocht, maar mijn lichaam werkt niet samen met mijn hoofd en met mijn karakter en wil niet alles geven. Als ik niet het beste van mezelf kan geven dan begin ik niet, dus moet ik het afbreken. Ik dank alle goede mensen die ik op mijn pad heb ontmoet. Voetbal heeft me een nieuw leven gegeven.

“Het heeft me alles gegeven, want toen ik als kleine jongen uit een kleine stad begon, had ik alleen maar dromen. Ik heb heel hard gewerkt voor wat ik heb kunnen bereiken, ervaren, zien... voor wat voor persoon ik ben en waar ik ben. Er zijn waarschijnlijk jongeren die dit lezen, dus ik richt me ook tot jullie. Als je niets hebt, voel je dan niet minderwaardig! Laat je niet vertellen dat je niets zult bereiken! Hou je hoofd omhoog, knijp je tanden op elkaar en vecht voor je dromen. Het is me gelukt, dus ieder van jullie kan het. Ik ben altijd echt geweest, ik ben altijd mezelf geweest en dat zal zo blijven.”

©  JEFFREY GAENS

©  Isosport

©  BELGA

Teodorczyk kwam in ons land ook uit voor Charleroi. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners