Vliegtuig botst tegen brandweerwagen op landingsbaan: 2 brandweermannen komen om het leven, 20 passagiers raken gewond

Twee Peruaanse brandweermannen zijn vrijdag om het leven gekomen toen hun truck werd geraakt door toestel dat vertrok vanuit de Jorge Chávez luchthaven in Lima. Een derde brandweerman raakte zwaargewond. Twintig passagiers werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging, twee van hen zouden er ernstig aan toe zijn. Het is nog niet duidelijk wat de brandweerwagen op het tarmac deed, dat wordt nog onderzocht.

pjvBron: BBC

“Ons vliegtuig had toestemming gekregen om te vertrekken”, aldus Manuel Van Oordt,CEO van luchtvaartmaatschappij Latam. “We weten niet wat de brandweer daar deed, we hadden hen niet opgeroepen.”

De zwaargewonde brandweerman werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vecht voor zijn leven. De internationale luchthaven in Lima schorste na het ongeval alle vluchten tot zaterdag.

De Peruaanse president Pedro Castillo drukte op sociale media zijn medeleven uit aan de familie en vrienden van de overleden brandweerlieden. “Het waren moedige mannen die bij het ongeval omkwamen”, klonk het. “Onze gedachten en gebeden zijn bij hen. Ik bid voor het spoedige herstel van de mensen die gewond raakten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten