Anderlecht-linksachter Moussa N’Diaye mag in extremis met Senegal naar het WK: “Hij deed het goed in onze jeugdploegen”

©  Isosport

Senegal heeft zondag in laatste instantie Moussa N’Diaye opgeroepen voor het WK. De linksachter van Anderlecht vervangt in de selectie van bondscoach Aliou Cissé Ismail Jakobs (Monaco), wiens naturalisatiepapieren niet tijdig in orde raakten. Bevestiging van de Senegalese bond kwam er nog niet, maar Anderlecht meldde de selectie van N’Diaye wel op sociale media.

Jens Heylen, Yanko BeeckmanBron: BELGA

De Senegalees is de 25e speler uit de Jupiler Pro League die zal deelnemen aan het WK voetbal in Qatar.

Anderlecht nam de twintigjarige N’Diaye afgelopen zomer over van het tweede elftal van FC Barcelona. Hij kwam bij paars-wit dit seizoen tot dusver tien keer in actie. In september maakte hij pas zijn debuut voor het Senegalese beloftenteam.

Senegal werkt maandag, om 17 uur Belgische tijd, al zijn eerste groepswedstrijd op het WK af tegen Nederland. Bondscoach Cissé had tot 24 uur voor die eerste partij om zijn selectie nog aan te passen.

“Goed in de jeugdploegen”

Senegal moet het maandag tegen Nederland zonder de geblesseerde Sadio Mané doen. “Ik vind het jammer voor Sadio, maar zijn gezondheid telt”, vertelde bondscoach Aliou Cissé op zijn persconferentie van zondag. “We kunnen zijn belang niet onderschatten voor onze ploeg. We wensen hem momenteel vooral een goed herstel. Maar we hebben een groep met ervaren jongens en jonge talenten. We hebben N’Diaye erbij gehaald. Het is een jongen die het goed heeft gedaan in onze jeugdploegen. Da’s een goeie zaak voor hem en voor onze ploeg. We hebben een sterk collectief en gaan proberen om onszelf te blijven. We gaan ons niet aanpassen. We hebben de technische kwaliteiten om het balbezit op te eisen. Maar we zullen bij momenten ook goed moeten verdedigen en iets proberen op de counter.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners