Basketbal BNXT League Okapi Aalst - Bergen 88-71

Tiener Siebe Ledegen scoort twaalf punten in vierde competitiezege op rij voor Aalst: “Je voelt de vermoeidheid nauwelijks wanneer de fans je opzwepen”

Ivan Maras (midden) blonk uit tijdens het duel tegen Bergen. ©  BELGA

Onder impuls van Ivan Maras en Nikola Popovic nam Okapi Aalst na rust overtuigend afstand van Bergen. Siebe Ledegen (19) droeg met twaalf punten zijn steentje bij tot een vierde opeenvolgende competitiezege.

Met een driepunter op de buzzer bepaalde uitblinker Ivan Maras de ruststand op 50-47. Na rust liep Okapi verder uit en een nieuwe driepunter van Maras leverde zelfs een twintiger op (72-51). Bergen vocht nog wel even terug, maar de Ajuinen hielden stand en staan met een vier op zeven positief na een moeilijke start.

“De nederlaag op Luik blijft uiteraard ontzettend spijtig, maar gelukkig herpakten we ons de voorbije weken”, aldus Siebe Ledegen. “We spelen voor elkaar en onze fans blijven ons ook energie geven. We hadden het er nog over in de kleedkamers hoe je de vermoeidheid nauwelijks voelt wanneer de fans je opzwepen.”

Toch schuwde de jonge Aalstenaar, die zware studies feilloos blijft combineren met topbasketbal, de zelfkritiek niet bij de wedstrijdanalyse. “We zijn bijzonder blij met deze overwinning. We bereidden de wedstrijd uitstekend voor en voerden het game plan redelijk goed uit. In de eerste helft lieten we het defensief wel wat afweten. We stonden liefst 45 punten toe. In de tweede helft werd de defensie aangescherpt, wat zich vertaalde in een goede teamprestatie. In het derde kwart vielen alle shots binnen, waardoor het vertrouwen een boost kreeg. De jongeren trekken zich uit de slag, maar het zijn wel onze vier ervaren profs die de ploeg op sleeptouw nemen. Maras, Popovic, Walker en Marchant draaien ontzettend veel speelminuten, maar dat schaadt hun rendement niet. We moeten de vingers kruisen dat hen niets overkomt. Als jonge Belgen moeten we ons laten gelden, lef tonen en kansen grijpen. Zelf moet ik vooral hard werken op driepunters. Mijn afwerkingspercentage ligt nog te laag, terwijl driepunters toch belangrijk zijn in het hedendaagse basket.”

De Golden League ligt plots opnieuw binnen bereik voor Okapi. “Met nog elf matchen voor de boeg is het nog wat vroeg voor prognoses. Na de scalp van Leuven, Charleroi, Antwerp en Bergen moet vrijdag ook Brussels voor de bijl”, besloot Ledegen. (rwd)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt