Voetbal 1ste provinciale KFC Herent - HO Veltem 1-1

Herent en Veltem schieten niets op met gelijkspel: “Terecht, maar teleurstellend”

Daan Croonenberghs (l) gaat het duel aan met bezoeker Xander Morren. ©  gmd

Herent -

Herent en Veltem speelden 1-1 gelijk in de ondanks kille temperaturen sfeervolle derby. Gezien hun strijd om het behoud schieten beide teams daar bitter weinig mee op. Na afloop vielen er enkele beteuterde gezichten te bespeuren.

Stefan Van de Weyer

Herent kwam na het uur voor, met nog een kwartier te gaan kregen de bezoekers een strafschop.

“Ik had het gevoel dat we de hele match de betere ploeg waren, als was het zeker niet onze beste wedstrijd. We waren heel sterk gestart, maar we scoorden niet. Daarna waren we wat minder, maar voelde het wel aan alsof we het duel in handen hadden. Nadat we dan toch hadden gescoord, kregen we en paar minuten later een al dan niet terechte penalty tegen”, vertelde doelpuntenmaker Ernest Neukermans. “Dat was heel frustrerend. Volgens mij was het geen handspel en dus een onterechte beslissing, maar niks aan te doen. We onthouden het goede van de match en gaan er volgende week op training en match weer volledig tegen aan.”

Ook in beker tegen elkaar

Ook de bezoekende aanvoerder en verdediger Lode Van den Branden was niet helemaal tevreden.

“Op basis van de wedstrijd is het een terecht resultaat, maar we kwamen voor de drie punten zodat de teleurstelling aanwezig was”, zei Van den Branden. “We hadden een plan bedacht, maar dat hebben we niet goed uitgevoerd. In balbezit hadden we veel afval in ons spel. De inzet was er, en als je niet kan winnen dan is het goed dat je niet verliest. Al schieten we niet veel op met dat punt. Er was veel volk komen kijken, dat bracht wel iets extra”, blikte de sterkhouder terug. “Ik speelde in verdedigend opzicht twee wedstrijden op een andere positie, dat is wel aanpassen. Het ging degelijk. De terugmatch wordt sowieso zeer belangrijk voor beide teams. Dat we tussendoor in de kwartfinales van de Vlaams-Brabantse beker tegen hen werden uitgeloot, maakt het leuker.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten