Voetbal 3de afdeling A VW Hamme - FC Voorde-Appelterre 2-1

Hamme zet tegen Voorde Appelterre scheve situatie recht in twee dolle minuten: “Lieten kopjes niet hangen”

Djeff Smet en Jim Van Osselaer aan het feest. © Geert De Rycke

Hamme -

Eerste periodekampioen Voorde-Appelterre heeft zijn start van de tweede periode compleet gemist. In de topper op Hamme domineerden de bezoekers voor rust, maar na de koffie zette de thuisploeg de scheve situatie in twee minuten recht. “Na rust gaven we niks meer weg.”

Ivan Elegeert

De thuisploeg moest het doen zonder Maarten Goossens (pubalgie) en Laurens (die nog herstelt van een neusbreuk). Op de koop toe viel ook Heyninck al vroeg in de wedstrijd uit met een knieletsel.

De bezoekers zetten meteen druk en Van Haver moest een schot van Gil Figys al snel onschadelijk maken. Ook een poging van De Drie en een schot van D’Hoore leverden wat gevaar op. Rond het halfuur stak ook Hamme even de neus aan het venster. Op aangeven van Ponnet trapte Mbow naast en diezelfde Ponnet trapte ook nog eens over. De match was in evenwicht. Maar toen Boulahmoum zich verkeek op een verre bal kon Gil Figys alleen doorgaan en die liet op zijn beurt Movoto scoren. Hamme reageerde nog, maar Boulahmoum zag zijn schot naast gaan.

In de tweede helft was het echter de thuisploeg die de wet dicteerde. Mbow werd gehaakt in de strafschopzone, maar ref Debusscher zag er geen graten in. Penneman kreeg voor het protest zelfs geel. Toen Boulahmoum aan de tweede paal een vrijschop van Van Osselaer verlengde, stonden de bordjes na een uur gelijk. Een minuut later trapte Smet zelfs de 2-1 binnen. De thuisploeg hield nadien de controle en Benkhadourri zag een counter in de slotminuut nog gered worden door doelman Maxim Figys.

Bezoekend trainer Bart De Durpel vond de 0-1 tijdens de rust terecht. “We waren dominant, we wonnen de duels en de combinaties lukten keer op keer. Na de rust stond Hamme sterker. We kwamen onder druk en mijn spelers vonden daar, hoewel we daar al vaak op getraind hebben, geen antwoord op. Op enkele minuten tijd werden we zo uitgetikt. Nadien waren we niet meer bij machte om te reageren. Aanvallend kwamen we te kort. We mogen dan wel de eerste periodetitel gepakt hebben, nu staan we wel met een nul op zes. En dat had niet gehoeven. Volgende week komt Aalter op bezoek. Op papier is dat een makkelijkere opdracht, maar de realiteit is vaak anders.”

Hamme-trainer Verstraeten was blij met de kostbare zege. “Negen op negen en een zes op zes bij de aanvang van de tweede periode, daar kan ik blij om zijn. De bezoekers waren voor rust inderdaad dominanter dan ons, maar ze sprokkelden geen echte kansen bij elkaar. Het doelpunt was eerder een ongelukkige fase waarin Boulahmoum zich verkeek op een verre bal. Verder vond ik wel dat we er stonden. Na rust gaven we helemaal niks meer weg. We hadden altijd een penalty moeten krijgen voor die fout op Mbow. Gelukkig hebben we onze kopjes niet laten hangen en zijn we doorgegaan. Karakterspelers als Claeys en Penneman zijn in dit soort wedstrijden van goudwaarde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten