Voetbal 3de afdeling VV A

OVERZICHT 3DE AFDELING VV A: Rumbeke en Wielsbeke onderuit, maar Anzegem wint opnieuw: “Beste paard kreeg de haver”

Roeselare-Daisel bleef tegen Drongen steken op een 1-1-gelijkspel. © VDB

Naast Wervik was ook Anzegem aan het feest, ditmaal tegen een technisch vaardig Kalken (2-1). Roeselare-Daisel baalde na het 1-1-gelijkspel tegen Drongen, terwijl buur Rumbeke het winnen verleerd lijkt: 1-2 tegen Wolvertem Merchtem. Ook Wielsbeke bleef op Elene-Grotenberge op zijn honger zitten: 3-2.

SV Anzegem blijft het maar doen, want Jamie Tuyttens en co. legden nu ook Kalken, een van de beter voetballende ploegen, met 2-1 over de knie. “Iets voor het halfuur keken we tegen een achterstand aan, maar nog voor de rust zetten we de scheve situatie via Seppe Lecour en Kevin De Haspe weer helemaal recht. Na de pauze werd het een spannende bedoening met om beurten kansen. Het beste paard kreeg toch de haver. Nadat we vorig seizoen hard moest knokken om het behoud te verzekeren, is het nu fantastisch dat we bovenaan kunnen meedraaien.”

SK Roeselare-Daisel kwam thuis tegen Drongen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. De wedstrijd was amper afgetrapt of de thuisploeg moest al in de achtervolging. Roeselare-Daisel herstelde zich snel en drong de bezoekers op eigen helft terug. Prinsier zet de bezoekende doelman aan het werk, maar andere kansen blijven uit. Vroeg in de tweede helft kopte Derieuw de verdiende gelijkmaker toch binnen. De thuisploeg wilde meer, maar in het slot hield de bezoekende goalie Descheemaeker van de winning goal.

Opnieuw geen zege voor SV Rumbeke, dat na het dubbele geel voor Naigell Vanfleteren meer dan een uur numeriek in de minderheid stond. “De refs voelden de wedstrijd niet aan”, foeterde Vanfleteren. “Natuurlijk geraken we op die manier in de problemen. Het mangelt ons aan trefkracht, maar het zit ons ook niet mee. Colin Dumoulin, Nikolaas Vermaut en Jonas Van Exem waren alle drie geveld door griep. Omdat we geen brede kern hebben, kunnen we dat niet zonder kleerscheuren blijven opvangen.”

SC Wielsbeke moest op Elene-Grotenberge met 3-2 de duimen leggen. “Een partij die we nooit mogen verliezen”, mopperde T1 Dieter Lauwers. “Halfweg de eerste helft kwamen we op achterstand. Holvoet reageerde meteen met de gelijkmaker, maar net voor de rust maakten we een owngoal en rond het uur werd het 3-1. Nadien waren we heer en meester, maar het doelhout stond meermaals. De Bosscher scoorde toch de aansluitingstreffer, waarna de thuisploeg met meer geluk dan kunde de nipte voorsprong kon vasthouden.” (gv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten