Voetbal 1ste Nationale KVK Tienen 2 - THES Sport 0

Robert-Jan Vanwesemael blinkt uit bij stuntend Tienen: “Tactisch gaat het beter en beter”

Robert -Jan Vanwesemael (l) in duel met bezoeker Jimmy De Jonghe. ©  Guy Meurs

Tienen -

Tienen won met 2-0 van THES. Een stunt, want het was van 10 september geleden dat de Limburgers nog hadden verloren. Robert-Jan Vanwesemael (20) speelde op de rechterflank een sterke wedstrijd.

René Beelen

Halfweg de wedstrijd floot de ref voor strafschop nadat Daan Matterne werd getorpedeerd. Ben Yagan klaarde de klus. THES trok vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer, maar toonde zich weinig succesvol. In de 90ste minuut deed invaller Lucas Chantrain met een tweede Tiense goal de deur helemaal dicht.

Drie gouden punten in de pocket. Robert-Jan Vanwesemael voelde zich als een visje in het water en creëerde ondanks de bezoekende druk door zijn snelheid openingen. De spanning kon er met zijn assists sneller uit zijn geweest.

Robert-Jan Vanwesemael, die bij STVV een profcontract onderschreef, ontbolsterde helemaal in een geladen en spannende wedstrijd. Omdat STVV zich niet inschreef voor de competitie in eerste nationale en met beloften wilde verder doen, koos Robert-Jan Vanwesemael voor Tienen. Met het oog op zijn ontwikkeling als voetballer verkoos hij een iets hoger niveau te voetballen.

Zes op zes

Voor de Limburger was de match tegen THES speciaal omdat hij er nog enkele vrienden heeft. Het gaf hem extra motivatie.

“Ik heb de goede vorm te pakken”, zei een stralende Robert-Jan Vanwesemael. “Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en mijn ploegmaats. Daardoor kan je automatisch iets meer. Ons probleem in de aanvangsfase van de competitie was van tactische aard. Maar het gaat beter en beter. Ik maak gebruik van mijn snelheid en kies mijn momenten om gevaarlijk te zijn. Dat lukt beter wanneer de verdedigers van de tegenstander door hun beste krachten heen zijn.”

“Tegen THES hebben we een goed blok neergezet. De bezoekers hadden iets meer de bal, maar waren niet gevaarlijk. Wij hebben onze kansjes gehad. Het was een moeilijke wedstrijd en dat is normaal als je tegen een ploeg uit de top speelt. Nu moeten we de goede lijn doortrekken en gaan voor zes op zes. We hebben een heel goede ploeg met veel kwaliteit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten