Voetbal 2de provinciale B SV Bredene - SK Snaaskerke 4-0

SV Bredene overrompelt SK Snaaskerke met 4-0: “Dit kon je gerust een walk-over noemen”

Gianni Raes onderschept Germaj Rousseau. ©  RUDY DECLERCK

BREDENE/GISTEL -

Na het 1-1 gelijkspel tegen KWS Houthulst liet SV Bredene er in de thuisderby tegen SK Snaaskerke geen gras over groeien. Ondanks de afwezigheid van enkele sterkhouders werd het zonder enige moeite 4-0.

Benny Lingier

“Eigenlijk kun je deze match in alle eerlijkheid als een walk-over catalogiseren”, zegt Greg Salhi, voorzitter van SV Bredene. De score had hoger kunnen oplopen, maar 4-0 volstond ruimschoots. Niels Bataille brak onmiddellijk de ban, Dieter Wittesaele scoorde met een perfecte timing net voor en net na de rust 2-0 en 3-0. Gashi rondde het werk af met een vierde goal.

“Dankzij deze overwinning rukken we op naar de tweede plek met 25 punten, in het zog van KVC Ardooie”, aldus Salhi. “Het succes van die ploeg blijft verbazend lang aanhouden. Wij voetbalden iets te nonchalant op hun veld, met een 1-1 gelijkspel als resultaat. Alles verliep prima, ondanks de afwezigheid van de geblesseerden Jonckheere en Moss. Pas op, met die twee erbij creëer je altijd een extraatje. Danté Vervoort kreeg in doel de voorkeur op Sofean Ghys. Hij liet zich op geen fout betrappen, maar moest ook geen enkele keer tussenkomen. Zaterdag trekken we op verplaatsing naar Dosko Kanegem, waar we constant alert zullen moeten blijven. Op dit ogenblik lijkt KWS Houthulst me de gevaarlijkste en taaiste outsider, maar ik denk dat we nu definitief gelanceerd zijn”, besloot de voorzitter van SV Bredene.

Bij SK Snaaskerke ging de aanvoerdersband naar Dane Pauwaert, die de geblesseerde Jasper David verving. “4-0, dat impliceert dat SV Bredene een maatje te groot was voor ons”, reageert Pauwaert. “Het is een ploeg met een sterk collectief en een goede reputatie. Op hun kunstgrasveld zijn ze bijna onmogelijk te kloppen. Na de 3-0 haalden we nog alles uit de kast, maar desondanks bleef het allemaal onvoldoende. Als groep brachten we te weinig, ik was de enige die een kansje kon afdwingen. Het is een schamele troost dat we absoluut niet de enige ploeg zullen zijn die hier faalt.”

Volgend weekend kan SK Snaaskerke op eigen veld revanche nemen tegen RFC Lissewege, dat met 0-2 onderuit ging tegen KSK Zwevezele. “Voor ons is elk punt van tel. Vanaf nu moeten we alles op alles zetten, want ieder punt kunnen we in de eindafrekening gebruiken. Het keerpunt komt met Nieuwjaar in de buurt”, voorspelde Dane Pauwaert.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten