Voetbal 3de afdeling VV A

OVERZICHT 3DE AFDELING VV A: Avanti Stekene pakt punt tegen leider, Lede winnaar van het weekend

Roeselare-Drongen: Jarne De Bruyne schermt de bal af voor Rune Libbrecht. © VDB

Avanti Stekene kon leider Overijse geen voetje lichten. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht (1-1), maar toch liep Overijse een puntje verder uit omdat achtervolger Voorde-Appelterre in Hamme in het zand beet (2-1). Daardoor is Jong Lede de grote winnaar van het weekend.

“Er zat meer in dan dit 1-1 gelijkspel. Op basis van het aantal kansen hadden we meer verdiend dan een gelijkspel”, vond Stekene-trainer Van Oost na de 1-1 tegen Overijse. “De bezoekers kwamen voor de rust gevleid op voorsprong. We lieten toen zelf te veel kansen liggen om hen op achterstand te brengen.” Stekene zette de scheve situatie meteen na de rust recht. Met een collectieve aanval, in één tijd afgerond door Cas Criel, hingen de bordjes na 30 seconden al gelijk. Na die gelijkmaker hadden beide ploegen meer schrik om nog te verliezen dan om voor de overwinning te gaan. Stekene had wel het meeste balbezit maar kon dat overwicht niet meer verzilveren.

Jong Lede blijft verder timmeren aan de weg hogerop. Na een bitsige wedstrijd tegen Eppegem trok groenwit met 3-1 het laken naar zich toe. “Het was zeker niet onze beste match van de voorbije weken. Het zware veld maakte het er niet makkelijker op”, zei sportief directeur Arts. Halfweg de eerste helft kon Van Poelvoorde toch voor de krappe 1-0 ruststand zorgen. “Meteen na de rust konden de bezoekers met een strafschop gelijkstellen. Bij ons zag iedereen de fout van Jari Bauwens buiten de grote rechthoek, maar de ref legde de bal op stip. Jari zorgde even later zelf met een kopbal voor de 2-1. Toen Jelle De Crick halfweg de tweede helft nog eens scoorde, was de klus geklaard.”

Hoger Op Kalken kon de neerwaartse trend in Anzegem niet ombuigen. Cools Ceuppens kon de bezoekers wel nog op voorsprong brengen, maar bij de rust hadden Lecour en De Haspe al voor de 2-1 gezorgd. Na de koffie kwam Kalken tot twee keer goed weg (één keer via doelman Baele en één keer gered door de paal) maar in het slot konden ook Cools-Ceuppens en Buyl nog dreigen. Ook hier stond de paal één keer in de weg.

Elene Grotenberge deed een uitstekende zaak door op eigen veld te winnen van het nochtans sterk aangeschreven Wielsbeke. Lucas Van Der Sypt was met twee doelpunten de bepalende pion bij de thuisploeg die het na de 3-2 aansluitingstreffer van De Bosscher in de laatste tien minuten toch nog moeilijk kreeg. Doelman Engelbinck hield de West-Vlaamse stormloop op afstand, waardoor blauwwit verder afstand neemt van de degradatieplaatsen.

Rode lantaarn Aalter kwam in de kelderkraker tegen Wervik vroeg op achterstand maar Hoornaert zorgde na de rust voor de gelijkmaker. Twee doelpunten in het vijfde kwartier deden de jonge thuisploeg de das om. (ies)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten