Noord-Korea hekelt “betreurenswaardige houding” van Guterres na raketlancering

Secretaris-generaal van de VN António Guterres had Noord-Korea vrijdag opgeroepen om “onmiddellijk af te zien” van verdere “provocaties”. © EMILIE MADI 

De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zondag kritiek geuit op de volgens hem “betreurenswaardige houding” van VN-secretaris-generaal António Guterres. Guterres veroordeelde de recente lancering door Pyongyang van een intercontinentale ballistische raket.

Bron: BELGA

“Ik betreur ten zeerste dat de secretaris-generaal van de VN een werkelijk betreurenswaardige houding aanneemt en het doel en de beginselen van het VN-Handvest, en zijn eigenlijke opdracht om in alle omstandigheden onpartijdigheid, objectiviteit en eerlijkheid te handhaven, negeert”, aldus Choe Son Hui volgens het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De minister ziet in de verklaringen van Guterres het bewijs dat de VN-topman “een marionet van de Verenigde Staten” is.

De secretaris-generaal van de VN had Noord-Korea vrijdag opgeroepen om “onmiddellijk af te zien” van verdere “provocaties” na de nieuwe lancering en spoorde Pyongyang opnieuw aan om terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten