Man die bedreigingen uitte in Brussels ziekenhuis aangehouden voor inbreuken op wapenwet

©  Google Street View

De man die vrijdagavond werd opgepakt nadat hij “ernstige bedreigingen” had geuit in het ziekenhuis Sint-Anna in Anderlecht is door de onderzoeksrechter aangehouden, dat meldt het Brusselse parket.

cvh

De 24-jarige man had zich vrijdagvoormiddag aangeboden aan het ziekenhuis Sint-Anna in Anderlecht, gewapend met een mes. Volgens de lokale politie zou hij toen “ernstige bedreigingen” hebben geuit. Daarna verdween hij. Na een uitgebreide zoektocht door de politie kon de verdachte vrijdagavond opgepakt worden.

Het parket van Brussel had zaterdag de zogenaamde Nixon-procedure opgestart om de man gedwongen te laten opnemen in de psychiatrie. “De voorwaarden bleken niet ingevuld te zijn, waardoor dat niet kon gebeuren”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “De man werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden voor inbreuken op de wapenwet.”

De twintiger werd inmiddels overgebracht naar de gevangenis en verschijnt later deze week voor de raadkamer, die zijn aanhouding zal moeten bevestigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten