Veertig foutparkeerders vliegen op de bon tijdens Gentse Zesdaagse

©  fvv

Gent -

Duizenden toeschouwers trokken vorige week dagelijks naar ’t Kuipke voor de Gentse Zesdaagse. De Gentse politie deed daarom extra controles om te kijken of iedereen correct parkeerde.

Simon Dekaezemaker

De lichten van het Kuipke in het Citadelpark zijn opnieuw gedimd na de 81ste editie van de Gentse Zesdaagse vorige week. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder pakten de overwinning, maar het wielerspektakel stond toch vooral zes dagen in het teken van het afscheid van Iljo Keisse.

Sportief was de wedstrijd een groot succes en deze editie verliep ook zonder grote incidenten. De politie controleerde dagelijks in en rond het Citadelpark op foutparkeren. In zes dagen tijd werden 40 verkeersovertredingen vastgesteld en dienden drie voertuigen te worden getakeld wegens het parkeren op plaatsen voor mindervaliden.

Daarnaast werden ook 58 GAS-boetes uitgeschreven voor bijvoorbeeld dubbel parkeren onder meer. Kleine problemen in ’t Kuipke werden onmiddellijk opgelost door politie en security. In totaal moesten 94 personen verzorgd worden. Drie bezoekers werden naar het ziekenhuis afgevoerd.

Aangeboden door onze partners