Hans Vanwijn maanden out bij Nanterre, Retin Obasohan schittert maar verliest met ASVEL Villeurbanne

Pech voor Hans Vanwijn die met een voetletsel maanden aan de kant staat. © BELGA

Pech voor Hans Vanwijn. De Belgian Lion van Nanterre scheurde de ligamenten van de linkerenkel en staat maanden aan de kant. Nog in de Franse Pro A schitterde Retin Obasohan maar verloor met ASVEL Villeurbanne. Ook Sam Van Rossom presteerde sterk maar ging onderuit met Valencia in Tenerife.

Patrick Ceulemans

Pech voor Hans Vanwijn en Nanterre. De 27-jarige en 2m08 grote forward scheurde de ligamenten van de linkerenkel en is drie maanden out. Vanwijn mag meteen een kruis maken over de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden einde februari in Groot-Brittannië en in de Mons Arena versus Turkije. Nog in de Franse Pro A verloor ASVEL Villeurbanne, ondanks 24 punten, 6 rebounds en 2 assists van een sterke Retin Obasohan, met 95-90 van Dijon. In Pro B won Loïc Schwartz (9 punten, 3 assists) met Saint Quentin met 93-86 van Chalon/Saonne.

In de Italiaanse Serie A zegevierde Ismael Bako (5 punten, 7 rebounds, 1 assist) met Virtus Bologna met 64-71 van Trento.

In de Duitse BBL verloren Elias Lasisi (18 punten, 3 rebounds, 3 assists) en Vincent Kesteloot (4 punten, 5 rebounds) met Heidelberg met 96-106 van Ulm. In de Turkse BSL verloor Thomas Akyazili (1 rebound) met Pinar Kayseri met 92-83 van Turk Telekom. In de Georgische Superleague verloor Ordane Kanda met 26 punten, 5 rebounds en 3 assists Tibeti Tbilisi met 94-85 van Kavakasia.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten