Uitslaande dakbrand maakt huis onbewoonbaar: “Ik hoorde een knal en direct zat onze woning onder de rook”

De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, maar de woning liep zware schade op. © pdv

Oudenaarde/Mullem
Paul Darragas

De hulpdiensten werden maandagmiddag omstreeks 11.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand in de Beekstraat, een smalle landelijke straat in de Oudenaardse deelgemeente Mullem. Van kilometers ver was een grote rookpluim te zien.

De brandweer kwam massaal ter plaatse. Op het ogenblik van de brand was de zoon van het gezin in de woning aanwezig. Hij kon de hulpdiensten verwittigen en de woning tijdig verlaten. “De zoon hoorde op de verdieping een knal en in geen tijd zat de woning helemaal onder de rook”, vertelt kapitein Geert Derlyn, verantwoordelijke van de brandweerpost Oudenaarde.

“Toen we ter plaatse kwamen, werden we met een uitslaande dakbrand geconfronteerd en stond de dakverdieping in lichterlaaie. De woning liep zware schade op en is voorlopig onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is momenteel onduidelijk. Niemand geraakte gewond.” De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, maar het nablussen nam nog lange tijd in beslag. De omgeving van de woningbrand in de Beekstraat bleef tijdens de interventie volledig afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten