Voetbal 1ste provinciale Sassport Boezinge

Boezinge ziet hele trainersstaf vertrekken, kandidaat-opvolger Jonas Vandermarliere twijfelt nog: “Dit is niet het ideale moment”

Jurgen Defever, Andy Colpaert en Angelo Paravizzini zaten zondag op WS Lauwe een laatste keer op de Boezingse bank. Tegen woensdag beslissen speler Jonas Vandermarliere en Frederik Wydoodt, trainer van de B-ploeg, of ze overnemen. © Bart Vandenbroucke

Boezinge -

Het is stil waar het nooit waait, maar in Boezinge is dat een understatement. Begin dit seizoen was er de gestaakte match tegen Blankenberge waarover deze week een uitspraak in beroep moet komen, de afgelopen dagen zette de trainerssoap het kot in brand. Angelo Paravizzini en zijn staf hielden na de 1-1 tegen WS Lauwe de eer aan zichzelf. Kandidaat-opvolger Jonas Vandermarliere houdt zijn antwoord in beraad.

Koen Verdruye

Sassport Boezinge is niet alleen hoofdcoach Angelo Paravizzini kwijt, maar ook de assistenten Andy Colpaert, Aaron Bruning en Jurgen Defever. Het gevolg van een bewogen week waarin de trainers van de ene in de andere verbazing vielen. Medio vorige week werd T1 Angelo Paravizzini duidelijk gemaakt dat de samenwerking na het seizoen zou stoppen. De ambitieuze trainer was ook al tot die bevinding gekomen en had al een paar informele gesprekken achter de rug met andere ploegen. Para wil graag hogerop, al zegt hij zelf dat dit in de juiste context moet geplaatst worden. “Wat mij betreft mag het ook provinciale zijn, maar dan wel om de top te spelen, zeg maar kampioen worden. Ik wil meedoen voor de prijzen, daar gaat het mij om.”

En juist dat is niet mogelijk in Boezinge, waar ook voorzitter Kristof Verstraete ondervond dat de ‘sky’ niet de ‘limit’ is. De bestuursleden die al langer bij Sassport zitten, ondervonden eerder al dat een avontuur in nationale niet zaligmakend is voor een club als Boezinge. Ze hielden er zelfs een forse kater aan over. Rustig meedraaien in provinciale vinden die mensen voldoende, maar dan heb je met Paravizzini en co. niet de juiste coaches in huis. Tot daar geen groot probleem, ware het niet dat de trainer eind vorige week begon te ondervinden dat men eigenlijk liever nog sneller van hem af wou dan pas op het einde van het seizoen. “Ik merkte donderdag en vrijdag dat er zich van alles achter mijn rug afspeelde en kreeg plots te horen dat mijn speler Jonas Vandermarliere was benaderd om samen met Frederik Wydoodt, trainer van de B-ploeg, over te nemen. We hebben dan besloten om nog de match op WS Lauwe te doen en nadien te vertrekken.”

Dat gebeurde met stille trom. “Ik had na drie jaar verwacht dat men nog even afscheid zou komen nemen, maar zelfs dat is niet gebeurd”, betreurde Para. “Mijn hele staf en ik zijn weg bij Boezinge, maar we staan open voor andere opportuniteiten. Er is nu wat meer tijd voor mijn bedrijf, vrouw en twee dochtertjes, maar ik blijf ambitieus als coach.”

Speler-trainer

Wie er straks zal overnemen, is nog niet duidelijk. Zeker is dat het bestuur graag Jonas Vandermarliere wil, maar de routinier twijfelt sterk. “Ik wil sowieso speler blijven en is die combinatie wel haalbaar? Moet ik plots maten zoals Brogniez of Van Roose gaan zeggen wat er moet gebeuren? Ik train al de U15 in Boezinge en weet wel iets van voetbal, want ik speelde tenslotte lang op een redelijk niveau, maar trainer zijn in eerste provinciale is nog iets anders. Ik zag al vaak hoe het moet en hoe niet, maar dat is geen garantie. Op termijn wil ik trainer worden, maar nu lijkt het moment mij niet ideaal. Ik besef echter ook wel dat een trein als deze niet alle dagen passeert. Ik moet nu eens alles op een rijtje zetten en nog eens van gedachten wisselen met het bestuur en met Wydoodt om te bekijken wat haalbaar is en wat niet. Tegen woensdag moet er een beslissing vallen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten