Zin om te rolschaatsen onder de stadshal? Tickets zijn nu al te koop, met korting

©  fvv

Gent -

Na twee eindejaarsperiodes zonder Gentse Winterfeesten kan de glühwein vanaf 8 december opnieuw vloeien, zij het een week minder lang dan in de edities vóór corona. Wie wil rolschaatsen onder de stadshal kan nu al je tickets reserveren, tegen een lager tarief.

Max Dedulle

Volgende maand baadt de Gentse binnenstad opnieuw in de kerstsfeer, een dikke drie weken lang. De Gentse Winterfeesten duren van 8 tot en met 31 december, en na twee coronajaren wordt het opnieuw een editie zoals voorheen. Met sfeervolle decoratie, met chalets en eet- en drankstandjes, en met een reuzenrad.

In vergelijking met vroeger zijn er toch twee grote aanpassingen aan de Gentse Winterfeesten. Het evenement duurt een dikke drie weken, en dat is een week korter dan in 2019. Een inkorting van de Winterfeesten stond in het bestuursakkoord, omdat er het hele jaar door al heel wat evenementen plaatsvinden in het centrum.

Goedkoper schaatsen

Daarnaast is er dit jaar geen schaatsbaan meer onder de stadshal, omdat Stad Gent het ecologisch en economisch niet meer verantwoord vond in tijden van hoge energieprijzen. Het alternatief: de grootste mobiele rolschaatspiste van België, met een oppervlakte van 400 vierkante meter. Kaartjes voor die rolschaatsbaan zijn nu al te reserveren, tot 7 december zelfs met vroegboekkorting. Je betaalt 7 euro per persoon en bovendien hoef je niet in de rij te staan.

De Gentse Winterfeesten openen de deuren om 12 uur op weekdagen, in het weekend om 11 uur. Het sluitingsuur is afhankelijk van de drukte: ten laatste om middernacht van zondag tot en met donderdag, maximaal tot 1 uur op vrijdag- en zaterdagavond.

Reserveren kan op gentsewinterfeesten.be

Aangeboden door onze partners