Voetbal 1ste provinciale HO Bierbeek

Joren Nys maakt hattrick voor Bierbeek en verwacht dinsdag zijn tweede zoon: “Als hij er op tijd is, kan ik hopelijk zaterdag meespelen thuis mijn ex-team Out-Hoegaarden”

Joren Nys beleeft een schitterende week. ©  Vel

Flankspeler Joren Nys (30) uit het Tiense Bost prikte er op bezoek bij Boka United drie binnen, het werd uiteindelijk nog 0-8 voor zijn HO Bierbeek. Niet enkel op het veld scoort de Hagelander, zijn vriendin bevalt normaal gezien dinsdag van hun tweede kind, opnieuw een zoon. Joren hoopt dat de natuur hem een handje helpt en dat de nieuwe spruit er snel is, want hij wil komende zaterdag met Bierbeek zijn vorige team SC Out-Hoegaarden een warme ontvangst geven.

Stefan Van de Weyer

Nys begon te spelen bij het toenmalige Oorbeek, daarna ging het naar Sint-Truiden. “Bij STVV moest ik opkrassen omdat ik te klein was. Ik kwam bij KVK Tienen terecht en proefde er jaren later van enkele matchen in tweede klasse. We zakten toen en het jaar nadien werden we kampioen in derde”, herinnert Nys zich levendig. Hij speelde vervolgens twee seizoenen bij Olympia Wijgmaal en werd in zijn eerste jaar bij Betekom kampioen. “Ik wou niet meestijgen naar derde afdeling, eerste provinciale lag me goed. Ik besloot om naar SC Out-Hoegaarden te gaan, waar toen mijn oudere broer Dimitri speelde. Bierbeek vertoonde al even interesse in me en ik besloot dit seizoen in hun sportieve project te stappen. Hun ambities spraken me aan.”

Op Boka United haalde Bierbeek uit met maar liefst 0-8. “Zo’n score heb ik op dit niveau nog nooit meegemaakt. Naarmate het duel vorderde, deden we maar op en stonden we er niet bij stil, achteraf schrokken we van de hoge score. We spelen volgens een goed plan, slikken weinig goals en scoren veel, perfect. Bij de rust stonden we op Boka 0-3 voor, maar had ik nog niet gescoord, daar deed ik in de tweede helft iets aan. Dit is goed voor het vertrouwen”, aldus de flankspeler die nu vier doelpunten totaliseert.

Normaal gezien komt zijn tweede zoon dinsdag in het Heilig Hartziekenhuis in Tienen op de wereld. “Dat hopen we toch”, zegt Nys. “Zo hebben we nog enkele dagen de tijd om te recupereren van de pittige, maar mooie belevenis. Als hij er op tijd is, dan kan ik dan hopelijk nog zaterdag thuis mijn ex-team Out-Hoegaarden bekampen. Ik kijk enorm uit naar deze week”, besluit Nys, die beroepshalve zwembaden aanlegt en herstelt.

Aangeboden door onze partners