Opmerkelijke oproep na verbod op regenboogarmband: “Dat De Bruyne en Hazard elkaar een kus geven voor begin van wedstrijd”

Eden Hazard mag van wereldvoetbalbond FIFA de veelbesproken kapiteinsband met de boodschap ‘One Love’ woensdag niet dragen tijdens de WK-wedstrijd tegen Canada, op straffe van een gele kaart. “Chantage”, vindt Rémy Bonny van de vzw Forbidden Colours. Al heeft hij wel een opmerkelijk voorstel om tóch een signaal te geven.

jvhBron: Radio 1

“De mogelijkheid om toch nog een signaal te geven, bestaat”, zei Bonny dinsdagochtend bij Radio 1. “De Rode Duivels zouden het ‘Black Lives Matter’-symbool – op één knie gaan zitten – kunnen doen. Zoals Engeland dat deed tegen Iran. De Iraanse spelers zongen ook niet mee met hun nationale volkslied (vermoedelijk als steunbetuiging aan de protesten tegen de religieuze dictatuur in eigen land, red.). Ik zou Kevin De Bruyne en Eden Hazard dan ook willen oproepen om elkaar een kus te geven voor het begin van de wedstrijd.”

LEES OOK. Hoe de voetbalbond in extremis de regenboogarmband moest schrappen: “Dit is inderdaad plat op de buik gaan” (+)

LEES OOK. Na kapiteinsband verdwijnt ook opwarmingsshirt van Rode Duivels, wit uitshirt wordt aangepast met ... sticker: “Straffen zijn buiten proportie”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten