Voetbal 2de provinciale A SV Moorslede

Jari Delbaere met promovendus SV Moorslede goed op weg naar behoud: “Schaapjes nog niet op het droge, maar er moet toch al veel gebeuren”

Jari Delbaere: “Als we zaterdag winnen van Beselare, dan schuiven we op naar de top vijf.” © Bart Vandenbroucke

MOORSLEDE -

SV Moorslede schoot zondag met scherp en ging met 0-4 winnen op het veld van RC Bissegem. Zaterdag wacht een derby tegen buur Beselare. “Gelukkig kunnen we die wedstrijd spelen op ons eigen kunstgras”, zegt Jari Delbaere.

Geoffrey Vandenbulcke

Als promovendus doet SV Moorslede het lang niet slecht. De jongens van T1 Renzo Demeulenaere zijn na de 0-4-zege in Bissegem opgeschoven naar een verdienstelijke achtste plaats en hoeven zich geen degradatiezorgen te maken.

“Op Bissegem ging het veel gemakkelijker dan verwacht”, beweert Jari Delbaere. “Hadden we al onze kansen benut, dan had de thuisploeg er een ferme kater aan overgehouden. Bissegem was nochtans de ploeg in vorm. Zij hadden vorige week nog Nieuwkerke onder de knie gehouden en staan niet voor niets op de tweede plaats. Bij de vorige gelegenheden dat we de stap naar tweede provinciale zetten, was ons er nooit een lang leven beschoren. Na één seizoen moesten we telkens een stap terugzetten. We hebben de schaapjes nog niet op het droge, maar er zou toch al veel moeten gebeuren als we onze doelstelling - het behoud - alsnog zouden verprutsen.”

Harde noot om te kraken

Zaterdag is er in eigen huis het burenduel tegen Beselare, dat met 2-1 won van Moorsele.

“Dat wordt een harde noot om te kraken”, voorspelt Jari Delbaere. “Beselare heeft veel power in huis en is aan een goede reeks bezig. Gelukkig kunnen we op ons kunstgras spelen, wat toch in ons voordeel is. Als we winnen, dan schuiven we op naar de top vijf. Alles staat nog dicht bij mekaar. Het verschil tussen ons en nummer drie Dottenijs bedraagt amper twee punten.”

Jari Delbaere is aan zijn zevende seizoen bezig bij Moorslede.

“Bij de jeugd heb ik nog voetbalschool gelopen bij KV Kortrijk en Harelbeke”, vertelt de Menenaar. “Na mijn studies heb ik voor Moorslede gekozen en ik heb het hier nog steeds naar mijn zin. Bij deze familiale club is het nooit van moeten, altijd van graag willen. Moorslede is tevens een van de weinige ploegen uit de reeks waarvan de meeste spelers uit de eigen jeugd komen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten