Badstad voert strijd tegen zwerfvuil op met extra vaststellers

Schepen Maxim Donck voert de strijd tegen zwerfvuil verder op. © Jeffrey Roos

Oostende -

Het is het stadsbestuur van Oostende menens met de strijd tegen zwerfvuil. Er komen nu dertien extra OVAM-vaststellers. Die moeten met de tien al aangeworven collega’s de controles uitvoeren, niet alleen op mensen die zwerfvuil achterlaten maar ook op baasjes van honden die geen poepzakjes bij zich hebben.

Jeffrey Roos

De OVAM-vaststellers controleren vooral de buurten waar veel mensen aanwezig zijn. Dat gaat van winkelstraten over kermissen tot plaatsen waar evenementen plaatsvinden. Ze dienen als ondersteuning van de gemeentelijke vaststellers, de gemeenschapswachten en de politie. OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, helpt daarmee de stads- en gemeentebesturen in de strijd tegen zwerfvuil. (Lees verder onder de foto)

Vooral de afvalstraten vormen dikwijls het decor voor achtergelaten zwerfvuil. © Jeffrey Roos

“Met deze aanstelling maken we nog maar eens duidelijk dat het ons menens is”, aldus schepen Maxim Donck (N-VA). “De OVAM-vaststellers maken een verslag op wanneer zij een overtreding vaststellen. Dat wordt dan overgemaakt aan de GAS-administratie van de stad, die daarna de GAS-procedure afwerkt en boetes uitreikt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten