Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Kevin Frans beseft dat KVE Drongen dit seizoen niets cadeau krijgt na gelijkspel in Roeselare: “Gaan voor elkaar door het vuur”

Hoewel de Gentse defensie dit seizoen zeker niet vaak uit verband wordt gespeeld, heeft doelman Kevin Frans nog maar twee clean sheets achter zijn naam: “Wij zijn geen makkelijk te bekampen tegenstander.”  ©  Nic Declercq

Drongen -

Vorige zaterdag slaagde KVE Drongen er andermaal niet in om nog eens de volle buit mee te graaien. Uiteindelijk eindigde het duel op bezoek bij Roeselare-Daisel op een gelijkspel. “We pakken opnieuw een puntje, maar we moeten vooral hopen dat het dubbeltje binnenkort ook eens aan onze kant valt”, zegt Drongen-doelman Kevin Frans.

Stefan Smet

Drongen klom nochtans al vroeg op voorsprong op bezoek op Schiervelde dankzij een snelle treffer van De Bruyne. “Ik vrees dat we na die snelle goal te weinig hebben gecreëerd”, aldus doelman Kevin Frans. “Toch stonden we als team heel goed en gaven dan ook amper iets weg voor rust. Dat was dus zeker en vast een prima prestatie.” Kort na de pauze volgde evenwel de gelijkmaker. Uiteindelijk bleef het ook 1-1, waardoor Drongen nu al vijf duels op rij niet meer wist te winnen. “Jammer dat we de nul niet konden houden. Vervolgens kregen we het iets moeilijker en in de slotfase misten zij nog een uitgelezen mogelijkheid. Achteraf mogen we dus best tevreden zijn met dit gelijkspel, want we gaven het nog bijna helemaal uit handen zoals tegen Eppegem.”

Hoewel de Gentse defensie dit seizoen zeker niet vaak uit verband wordt gespeeld, heeft doelman Kevin Frans nog maar twee clean sheets achter zijn naam. “Het aantal tegendoelpunt is zeker best aanvaardbaar”, weet Frans. “Er is ook positief nieuws te melden: Rumbeke en Eppegem verloren dit weekend, dus daar lopen we een puntje op uit. We moeten vooral hopen dat het dubbeltje binnenkort ook eens aan onze kant valt. Het mag ook gerust eens een lelijke overwinning zijn.”

“Ik merk dat deze groep week na week de nodige stappen zet en er ook telkens volledig voor gaat. Wij zijn geen makkelijk te bekampen tegenstander. Nu is het vooral zaak om de mogelijkheden die we krijgen op de tegenaanval, ietsje vlotter af te werken. We kunnen onze aanvallers echter niets verwijten. Zij werken keihard en gaan onvermoeibaar de duels aan. Enkel bij de laatste pass loopt het net iets te vaak mis.”

Weekendje rust

Na een competitievrij weekend, wacht er Frans en co opnieuw een uitwedstrijd. “We kunnen nu even op adem komen en bovendien kunnen we misschien ook enkele jongens recupereren voor het duel op bezoek bij Wervik”, hoopt de doelman. “We zullen ongetwijfeld ook nog een activiteit inlassen om de groepssfeer nog wat meer op te krikken. De sfeer in Drongen is uitstekend en dat is ook net één van onze sterke punten. We gaan voor elkaar door het vuur en dat kan alleen maar verbeteren door nog eens met de hele groep eropuit te trekken.”

“We hebben nu eenmaal niet de kwaliteiten van teams zoals FC Voorde-Appelterre en Tempo Overijse. Dus we hoeven nu ook niet meteen te verwachten dat we plots een resem matchen met drie goals verschil gaan winnen. Dat zie ik niet meteen te gebeuren. (lacht) We zullen er elke week opnieuw keihard voor moeten knokken. Dat beseffen we allemaal donders goed. Daar is ook niets fout mee, maar de kansjes die we krijgen moeten we dan wel meer klinisch afwerken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten