Voetbal 1ste provinciale SV Diksmuide

Diksmuide-trainer Benny Jonckheere ontstemd over fase waarna Wietse Deprez naar ziekenhuis moet worden afgevoerd: “Zelfs geen overtreding gefloten”

Wietse Deprez liep een ernstige knieblessure op. ©  Bart Vandenbroucke

DIKSMUIDE -

De wedstrijd tussen Excelsior Zedelgem en SV Diksmuide kende een abrupt einde voor de bezoekers. Niet alleen maakte de thuisploeg in de slotminuten 1-1 gelijk, verdediger Wietse Deprez (20) belandde in de ambulance richting spoed na een warrige fase waarbij de spelleiding een golf van verwijten en onbegrip over zich heen kreeg maar ook niet vrijuit ging.

Benny Lingier

Het eerste doelpunt van Dayne Clarebout werd nog afgevlagd voor buitenspel, maar op een assist van Butsraen was het in de 37ste minuut toch bingo voor Clarebout: 0-1. Na de pauze redde Decorte de vrije trap van Cornelis. Zedelgem creëerde amper kansen, terwijl Diksmuide gretig voor elke bal vocht. In de 87ste minuut maakte Tanghe toch gelijk. De 1-1 was ook de eindscore, maar de fase zinderde lang na. Wietse Deprez werd met de berrie van het veld gedragen en met de ziekenwagen weggebracht met een ferme zwelling in de knie. De commotie laaide hoog op, keeperstrainer Vandenbussche werd weggestuurd en de bezoekende doelman Decorte slikte geel.

Middenin het gewoel probeerde Diksmuide-trainer Benny Jonckheere de kalmte te bewaren. “Sowieso waren de beste kansen voor ons”, vertelde hij. “Eerst troffen we de lat, daarna was het terecht prijs. Na de rust pakte Zedelgem met meer drive voorin uit. Misschien probeerden wij te obsessief de nul te houden. We kregen ruimte, maar van de verhoopte omschakeling kwam niks in huis. De gelijkmaker in de slotfase kwam keihard aan. Na een duwfout van hun spits Behaeghel op onze keeper Jordin Decorte kwam die in botsing met Wietse Deprez. De bal bleef vrij liggen en Tanghe trapte prompt raak. Het leidende trio greep niet in, niemand merkte de overtreding op en er werd niet gefloten. Niemand snapte waarom er geen logische reactie volgde. Dit is driedubbel wrang. Het ziet er somber uit voor Wietse, we missen tegen Blankenberge een vaste pion én we slikten de onterechte gelijkmaker.”

“Je hoorde zijn knie kraken”

“Niet leuk om zo punten weg te schenken”, wou aanvoerder Kenneth Cardon enkel kwijt. “Je hoorde de knie van Deprez gewoon kraken, dan weet je voldoende. Ik zwijg liever, de emotie is te fel.”

“De scheidsrechter was niet pro Diksmuide, maar we schoten onszelf in de voet door onze kansen niet af te maken”, vond Matthias Feys. “Zedelgem koos voor de lange bal. Bij 0-2 aan de rust zou de match voorbij zijn geweest. Dit puntenverlies is dus een beetje onze eigen schuld.”

Nordin Behaeghel week niet van de draagberrie van Deprez. “Echt een onvoorstelbaar toeval met ongeplande gevolgen. Hij kwam gewoon in botsing met de keeper”, vertelde hij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten