Vrouwenvoetbal Super League SV Zulte Waregem

Essevee-trainer Kenny Engels is strijdvaardig na gestaakte match op Standard: “Tot laatste speeldag blijven strijden voor plek in Play-off 1”

Kenny Engels: “Het is vooral zaak om in de terugronde punten te pakken tegen de toppers uit de reeks.”  © Bart Vandenbroucke

Gemengde gevoelens bij Zulte Waregem na de match op Standard Fémina, die op het uur bij een 2-0-achterstand werd gestaakt door de dichte mist. “We hadden het gevoel dat we de match nog konden doen kantelen”, zegt trainer Kenny Engels.

Timmy Vanecke 

Alsof de verre en zware verplaatsing naar topploeg Standard Luik nog niet voldoende was, zag Essevee-coach Kenny Engels hoe ook de dichte mist een bijkomend obstakel werd. Al was daar in de openingsfase weinig van te merken.

“We begonnen complexloos aan de wedstrijd en waren in het openingskwartier zelfs de betere ploeg”, vertelt Kenny Engels. “We konden en moesten zelfs op voorsprong komen, maar zagen de kopbal van Pauline Windels op de lat uiteenspatten. Daarna namen de Rouches de match in handen. Hun balvastheid en beweeglijkheid tussen de linies deed ons pijn en uiteindelijk gingen we de rust in met een 2-0-achterstand.”

Winnen van Woluwe

Begin tweede helft moest Kenny Engels zien hoe de weersomstandigheden de wedstrijd, en ook de scheidsrechter, in de war brachten.

“Het was inderdaad heel verwarrend. De ref liet in eerste instantie weten dat de tweede helft niet zou worden gespeeld, maar kwam dan op zijn beslissing terug, wat maakte dat we pas na een halfuur de wedstrijd konden hervatten. Met een extra spits en een herschikt middenveld begonnen wij die tweede helft ook heel goed, maar dan besloot de scheidsrechter alsnog om de wedstrijd definitief te staken. Alle begrip voor die moeilijke beslissing, maar wij hadden toch heel graag verder gevoetbald. Dat we nu nogmaals de verplaatsing naar Luik moeten maken, is niet ideaal, zeker omdat het ongetwijfeld op een weekdag zal zijn.”

Zaterdag komt Fémina Woluwe op bezoek. Een match die absoluut moet worden gewonnen om de kansen op deelname aan Play-off 1 te vrijwaren.

“Onze zesde plaats is in elk geval een correcte weergave”, besluit coach Kenny Engels. “We verloren tegen de vijf ploegen die boven ons gerangschikt staan, en wonnen tegelijk ook van de ploegen die onder ons staan. Het is nu vooral zaak om in de terugronde punten te pakken tegen de toppers uit de reeks. Het wordt nog een lange en zware strijd, met vooral AA Gent als te duchten tegenstander voor die laatste plek in Play-off 1.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten