Voetbal 3de Afdeling A VW Hamme

Abdelsamad Boulahmoum (VW Hamme) zet foutje recht tegen FC Voorde-Appelterre: “In de volgende weken tonen dat we de top vijf waard zijn”

Abdelsamad Boulahmoum (rechts) tekende voor de gelijkmaker tegen FC Voorde-Appelterre: “Het was een rommelige fase waarin ik zelf verrast was dat de bal voor mijn voeten viel.” ©  Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme heeft na een wisselvallige, zeg maar ondermaatse, seizoenstart nu toch de juiste vorm te pakken. Een negen op negen opent perspectieven voor de topmatchen tegen Tempo Overijse en KVC Jong Lede.

Ivan Elegeert

Abdelsamad Boulahmoum (23) speelde vorige zondag tegen periodekampioen Voorde-Appelterre een cruciale rol. Voor de rust ging hij op een verre trap van de bezoekers onder de bal door, waardoor Figys alleen kon doorgaan en rustig aflegde tot bij Movoto, die de 0-1 op het bord zette. “De bal werd gedragen door de wind en zo verkeek ik me. Het was eigenlijk de enige kans die de bezoekers in de eerste helft kregen. Een uitgespeelde kans was het niet. Het is dan natuurlijk zuur om zo op achterstand te komen. Al moet ik toegeven dat Voorde-Appelterre voor de rust wel een heel sterk blok zette en wij daar moeilijk een antwoord op vonden”, vindt de Hamse centrale verdediger na afloop.

Na de rust kregen de toeschouwers een heel andere wedstrijd te zien. Nadat de thuisploeg eerst al een strafschop werd onthouden na een fout om Mbow, was het Boulahmoum zelf die gelijkstelde. “Bij vrijschoppen of hoekschoppen heb ik meestal de opdracht om mee te gaan. Dat was ook nu het geval bij de hoekschop van Jim Van Osselaer waaruit ik kon scoren. Het was een rommelige fase waarin ik zelf verrast was dat de bal voor mijn voeten viel. Dat we de gelijkmaker scoorden zo kort na die strafschopfase, zorgde wel voor een adrenalinestoot. Ook onze supporters gingen voluit achter ons staan en dat enthousiasme helpt natuurlijk wel.”

Enkele minuten later legde invaller Djeff Smet immers de 2-1-eindstand al vast. “We hebben die voorsprong nadien eigenlijk relatief makkelijk kunnen verdedigen. Dan is het natuurlijk plezant als je ziet dat je daardoor in de rangschikking ook twee punten wint ten opzichte van onder andere Avanti Stekene en Tempo Overijse.”

Doorgaan op elan

Zaterdagavond trekken de Wuitens naar Overijse en volgende week staat met de verplaatsing naar Lede een nieuwe confrontatie met een ploeg uit de top drie op de rol. “Twee wedstrijden waarin voor ons heel veel op het spel staat. Onze doelstelling is om dit seizoen minstens de top vijf en de eindronde te halen. In de volgende weken kunnen we tonen dat we die ambitie echt waard zijn. We moeten op het elan van de voorbije weken doorgaan”, aldus Boulahmoum, die een verleden heeft bij Union, Tubeke en Ukkel-Léopold, maar nu toch al drie seizoen een vaste waarde is bij blauw-zwart, waar hij zich als enige Franstalige in de groep toch bijzonder goed thuis voelt.

Hamme zal in het Overijse wel moeten doen zonder draaischijf Jasper Penneman, die tegen Voorde-Appelterre zijn derde gele kaart slikte. Maarten Goossens, met pubalgie, bleef ook aan de kant, maar hoopt er in Overijse wel bij te zijn. Stef Laurens, die in Eppegem een neusbreuk opliep, speelde vorige week al een helft (met een gezichtsmasker) bij de beloften.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten