Joke en haar team maakt 500 kinderen uit kansarme gezinnen blij met mooi Sinterklaasgeschenk

Er werd zoveel speelgoed binnengebracht dat de Sint bij alle kinderen uit kansarme gezinnen langs kan komen met een mooi geschenk. © fdv

Kluisbergen/Ronse -

Joke Janssens uit Kluisbergen deelde samen met haar team voor de derde maal speelgoed uit. Dit keer kwamen 200 gezinnen langs op de speelgoedbeurs. 500 kinderen kregen een geschenk van de sint.

Fernand De Vos, Peter Malaise

Joke Janssens uit Kluisbergen en Faïza El Ghouch uit Ronse sloegen terug de handen in elkaar om speelgoed uit te delen. Ze zamelden massa’s cadeaus in die via de Sociale Kruidenier Kaboes hun weg vonden naar 200 gezinnen, goed voor 500 kinderen. “Een recordopkomst”, vertellen de twee weldoeners. “We kregen door het afgelopen jaar heen duizend en één stuks speelgoed op onze oproep voor een inzamelactie van tweehandsspeelgoed. We zamelen dus gebruikt en oud speelgoed in dat kinderen niet meer nodig hebben. Maar veel zaken zijn eigenlijk splinternieuw. Er is dus zeer veel speelgoed binnengebracht, zodat we dit jaar extra veel mogen uitdelen. Onze ontmoetingszaal ligt afgeladen vol dankzij de gulle vrijgevigheid van heel veel mensen. Er is een grote diversiteit van speelgoed, manden, knuffels en poppen, lees-, teken- en kleurboeken. We hadden de handen vol met alles mooi te rangschikken naar leeftijd. De speelgoedbeurs met gratis pakketten richt zich tot kinderen tot en met twaalf jaar. De Sint kan dus bij alle kinderen van gezinnen die het financieel niet breed hebben, langskomen”, besluit verantwoordelijke Joke Janssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten