DE FOLDERVRETER. Goedkope kerstbomen en theelichtjes - Twee Carrefour-acties waarbij je geld terugkrijgt - Merkvodka voor een prijsje

 © Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Van supermarkten en alle mogelijke andere ketens. Te veel om het bos nog door de bomen te zien. Het Nieuwsblad haalt er voor u wekelijks de strafste promo’s uit of toont u de addertjes onder het gras.

Chris Snick

Bij Lidl koop je een kerstboom plus voet voor 24,99 euro © red

Volgens de ongeschreven wetten der kerstbomen moet Sinterklaas het land uit zijn voor je die boom zet. Maar wie daarop wacht, mist wel een mooie deal. Bij Lidl hebben ze échte Nordmann-kerstbomen voor 24,99 euro het stuk. En geen klein grut, wel exemplaren van 1,70 tot 1,90 meter én je krijgt er nog een houten staander bij. Op de sites van Hubo, Brico en Intratuin vond ik gelijkaardige zonder wortel, maar wel tegen 29,99 euro het stuk. En zonder staander. Wie liever nog een weekje wacht met het zetten van de kerstboom, kan volgende week ook nog naar de Lidl. Dan staan ze opnieuw in de folder maar wel met de vermelding ‘op is op’.

Theelichtjes

We blijven nog even in de kerstsfeer: Kruidvat heeft deze week een promo op theelichtjes van het merk Bolsius. 420 stuks - die zes uur blijven branden - voor 29,99 euro. Omgerekend is dat 7,14 cent per stuk.

Wat weinig is. Want bij Ikea, voor velen toch het Walhalla van de theelichtjes, betaal je 11 cent per stuk. Op bol.com betaal je voor de goedkoopste ook 11 cent. En bij Ava is dat zelfs 13 cent. Toch is Kruidvat niet dé goedkoopste, bij Action duiken ze er nog net onder. Jawel: 6,7 cent per stuk. Met als bijkomend voordeel dat je daar maar een zak van 75 stuks moet kopen. Want met 420 exemplaren heb je écht wel een grote voorraad. Dat is gelijk aan 2.520 uur ofwel 105 dagen lang non-stop een brandend theelichtje in huis.

De theelichten bij Kruidvat zijn goedkoop, maar niet dé goedkoopste © red

Bij Carrefour krijg je nog tot en met 28 november verschillende merkproducten gratis en voor niets. Wie voor minstens 15 euro aan producten koopt van Oral-B, Gillette, Head&Shoulders, Pantene,...,... en daarna een kopie van het kasticket opstuurt naar een site vermeld in de folder, krijgt een aankoopbon van 15 euro in zijn bus. Wat een mooie deal is.

Bij de eerste actie krijg je een bon van 15 euro als je bewijst dat je voor zoveel geld aan deelnemende producten kocht © red

Maar opvallend: in de nieuwe folder van Carrefour staat er een nieuwe gelijkaardige ‘cashbackactie’ van Procter & Gamble waarbij je 50 procent van de waarde terugkrijgt na de aankoop van onder andere producten die ook in die andere actie opduiken. Als je je kasticket op een site laadt en zo bewijst dat je Oral-B, Head&Shoulders, Pantene,..., kocht, krijg je de helft van het bedrag op je rekening teruggestort. Mijn mercantiele kant stelt zich dan direct de vraag of je met één kasticket niet kan deelnemen aan beide acties. Dan krijg je bij actie één je 15 euro terugbetaald in de vorm van een bon en kun je als het ware bij actie twee nog eens 7,5 euro extra cashen. Geld krijgen dus om producten in huis te halen, als dat niet fijn is.

Minder goed nieuws komt er echter van de kleine lettertjes waarin telkens staat dat je de actie niet mag combineren met een andere. Jammer. Al ken ik wel mensen die mensen kennen die nog andere mensen kennen die vertellen dat ze iemand kennen die het wel probeert. “Want de kans is klein dat beide acties van elkaar afweten. Maar dat heb je dus niet van mij.”

In deze actie waarbij je 50 procent van het aankoopbedrag terugkrijgt, duiken verschillende producten uit die eerste actie ook op © red

Als uitsmijter nog een tip voor de rubriek “bijna zo goedkoop als het huismerk”. Spar heeft nog tot en met 30 november een promo op Eristoff Vodka: één fles kopen, 50 procent korting op de tweede.

Deze promo bij Spar maakt Eristoff bijna net zo goedkoop als de vodka van het huismerk Everyday © red

Zo betaal je uiteindelijk 15,41 euro per liter wanneer je twee flessen koopt. Kijken we naar het huismerk van Colruyt - Everyday Vodka - dan betaal je daar 15,27 euro per liter. Kortom: wie fancy wil doen met Kerstmis door merkvodka in het aperitief te mixen, doet hier een zaakje. Je vindt de promo niet alleen bij Spar, maar ook bij Colruyt. Want die laatste keten moet natuurlijk deze actie volgen.

Nog folders lezen?

* Aldi

* Delhaize

* Albert Heijn

* Colruyt

* Okay

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten