WEER. Wind en regen komen opzetten

We krijgen woensdagnamiddag tijdelijk perioden van regen, maar later wordt het opnieuw droger. De maxima schommelen tussen 6 en 12 graden, meldt het KMI.

mtmBron: BELGA

Er waait woensdag een matige of plaatselijk soms vrij krachtige wind. Daarbij zijn windstoten tot 55 kilometer per uur mogelijk, vooral aan zee en in de Ardennen. Woensdagnacht wordt het wisselend bewolkt, met vooral in het westen soms kans op stevige buien, eventueel gepaard met een donderslag. Het koelt af tot 4 à 9 graden, de vrij krachtige wind houdt aan.

Donderdagochtend verlaten de laatste buien ons land en wordt het overwegend droog met brede opklaringen. In de loop van de namiddag verschijnen er meer en mee hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 6 en 12 graden en er staat een matige wind.

Vrijdag wisselen zon en wolken elkaar af. De breedste opklaringen worden verwacht over het westen van het land, in de Ardennen blijft het meestal bewolkt. Er vallen in de namiddag enkele lokale buien, maar vaak blijft het droog bij temperaturen tussen 6 en 12 graden.

Het weekend kent twee gezichten. Zaterdag blijft het droog en bewolkt, met plaatselijk enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. Zondag is het zwaarbewolkt en trekt een regenzone over het land. We halen opnieuw maxima tussen 6 en 10 graden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten