Voetbal 4de provinciale B VV Aartrijke

Demmy Verschaeve laat met VV Aartrijke de zege tegen het Wenduine van ex-coach Frederiek Logghe nog uit handen glippen: “Toch een aangenaam weerzien”

Demmy Verschaeve maakte de openingstreffer tegen Wenduine. © Bart Vandenbroucke

VV Aartrijke wilde afgelopen weekend maar wat graag winnen tegen het Wenduine van ex-coach Frederiek Logghe en tegelijkertijd een mooie zaak doen in het klassement. De thuisploeg liep snel twee doelpunten uit, maar moest die voorsprong in het slotkwartier nog prijsgeven: 2-2.

Benny Lingier

Aanvoerder Demmy Verschaeve tekende in de achtste minuut al voor de mooie openingstreffer en vier minuten later dikte Iben Willem tot 2-0 aan. “We namen een geweldige start, maar onze tweede helft viel iets magerder uit”, gaf Verschaeve toe. “Twee keer werden we op een vrije trap koud gepakt. Na de tweede gele kaart voor Nigel Notredame in de 83ste minuut bij 2-1 zagen we de bui al hangen. Toch kan iedereen met het gelijkspel leven. Bovendien werd het een aangenaam weerzien met onze ex-trainer Logghe, die bij Aartrijke nooit een probleem had met de spelers maar ineens van het toneel moest verdwijnen.”

“Winst zou ons tot op een punt van Wenduine geloodst hebben, maar nu blijven we enkele punten van de top zes hangen”, zei T2 Andy Vandekerckhove “In het eerste kwartier domineerden we en dat resulteerde in een verdiende 2-0-voorsprong. Na die eerste vijftien minuten herstelde Wenduine het evenwicht, maar wij verzilverden de kans op 3-0 voor de rust niet. In de tweede helft ontwikkelde Wenduine meer power, wat resulteerde in de aansluitingstreffer op vrijschop. Daarna liep Notredame tegen zijn tweede, licht toegekende gele kaart aan. Tja, de scheidsrechter beslist, maar aan de overkant bleef een overtreding op de doorgebroken Aaron Verschaeve wel onbestraft. Erover palaveren is echter zinloos. Het werd uiteindelijk 2-2 en ei zo na nog 2-3 in de slotminuten, ook al kregen wij op een vrije trap ook nog een leuke kans op de winning goal.”

Frederiek Logghe (Wenduine): “Topschutter miste winning goal”

De Wenduinse trainer Frederiek Logghe voelde zich helemaal in zijn sas in zijn voormalige habitat, ondanks het feit dat hij Aartrijke te lijf moest zonder twee geschorste en vijf geblesseerde basispionnen. “In de eerste helft waren we niet bij de les, vandaar die ultravroege 2-0. Hun tweede treffer werd duidelijk gemaakt vanuit twee meter buitenspel, maar soit. Na de rust voerden we de druk op en op het einde vielen de kansen. In zes minuten tijd kwamen we langszij via Lambert en Depoorter. Onze topschutter De Smedt liet jammer genoeg de winning goal liggen.”

Aangeboden door onze partners