Voetbal 3de provinciale A SV Pittem

Matchwinnaar Sander Kindt niet verrast over zege van giant killer SV Pittem bij (ex-)leider Daring Brugge: “We klopten Oedelem ook toen zij op kop stonden”

Het behoud is en blijft het doel van SV Pittem, maar Sander Kindt hoopt stiekem op iets meer. © Bart Vandenbroucke

Pittem -

Met negentien punten uit twaalf wedstrijden en een achtste plaats heeft promovendus SV Pittem zijn start in derde provinciale A niet gemist. De 2-3-overwinning op het veld van (ex-)leider Daring Brugge vraagt zaterdag om bevestiging tegen Eernegem.

Philippe Decruynaere

De verrassing van het weekend in derde provinciale A was ongetwijfeld de overwinning van SV Pittem op het veld van Daring Brugge. Enkele minuten voor affluiten scoorde kapitein Sander Kindt het winnende doelpunt dat een onverhoopte driepunter opleverde voor de bezoekers.

“Onze overwinning is voor de buitenwereld misschien wel verrassend en onverwacht, maar wij geloofden er echt in dat we iets konden pakken op het veld van de leider”, opent Sander Kindt. “We spelen de laatste weken met ontzettend veel grinta en inzet, en we wisten dat er ooit eens een einde zou komen aan die mooie reeks overwinningen van Daring Brugge. Dat wij daarin slaagden, is een opsteker voor onze jonge groep. Het is trouwens al de tweede keer dat we de leider klopten, want we versloegen ook Oedelem op eigen veld toen ze aan de leiding stonden.”

“We krijgen de laatste weken eindelijk wat we verdienen”, vervolgt de Pittemse spits. “Onze start met amper één punt in vier wedstrijden was niet denderend, maar het zat toen allemaal wat tegen. We spelen al het hele seizoen niet slecht en wisten dat het ooit wel eens moest keren. Eigenlijk moesten we nog maar enkel onze meerdere erkennen in de huidige leider Oudenburg. Dat is een heel ervaren team dat eigenlijk het niveau van derde provinciale overstijgt. Als promovendus doen we het helemaal niet zo slecht. Voor het seizoen had iedereen zonder uitzondering willen tekenen voor negentien punten na twaalf wedstrijden. Onze doelstelling is en blijft het behoud, maar stiekem hopen we op iets meer. Persoonlijk ambieer ik een plaats in de linkerkolom en wie weet mogen we onze ambitie wat bijstellen als we in de derde periode bovenaan meedraaien.”

Bonus

Coach Kristof Strobbe is ook best tevreden met de huidige gang van zaken. “We hebben vorig weekend bewezen dat we qua mentaliteit onze voet kunnen zetten naast die van de leider. Ik had mijn jongens erop gewezen dat niemand onklopbaar is en dat er ooit eens een einde komt aan een lange reeks overwinningen. We hadden niets te verliezen en zijn voluit onze kans gegaan, met het gekende resultaat. Deze overwinning tegen Daring Brugge levert ons een bonus van drie punten op. Ik wou heel graag twintig punten na de heenronde en dat doel hebben we bijna bereikt. Onze enige ambitie blijft hoe dan ook het behoud.”

Zaterdag wacht de rood-witten een thuiswedstrijd tegen Eernegem, dat na de thuisnederlaag tegen Aarsele ongetwijfeld voluit voor de overwinning zal gaan. Dat beseft de coach van Pittem maar al te goed. “Ik heb Eernegem al drie keer aan het werk gezien. Ik begrijp niet hoe het komt dat ze niet in de top vijf staan. Deze ploeg staat onder z’n waarde gerangschikt. We zullen het niet onder de markt hebben om onze derde overwinning op een rij te boeken. Aan de werklust en de inzet van mijn jongens zal het zeker niet liggen, mocht het komend weekend verkeerd lopen. Mijn spelers lopen voor elkaar en vormen een hechte groep. Het is als coach een plezier om hen aan het werk te zien”, besluit Kristof Strobbe.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten