Dodentol aardbeving Java loopt op tot 268, nog 151 vermisten

©  REUTERS

Twee dagen na de aardbeving op het Indonesische eiland Java, wordt nog altijd gezocht naar 151 vermisten. Dat hebben Indonesische overheidsdiensten woensdag meegedeeld. De dodentol van de aardbeving is intussen opgelopen tot minstens 268.

mtmBron: BELGA

“Onze focus ligt de komende drie dagen bij het vinden van de vermisten,” klinkt het bij de nationale rampenbestrijdingsdienst.

Volgens de Indonesische overheid zijn bij de aardbeving meer dan duizend mensen gewond geraakt. Zowat 58.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. Op verschillende plaatsen zijn huizen en mensen door aardverschuivingen bedolven geraakt. In totaal zijn minstens 2.300 gebouwen beschadigd of volledig vernield.

De beving met een kracht van 5,6 deed zich maandagmiddag (plaatselijke tijd) voor ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Jakarta, op een diepte van tien kilometer. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Cianjur, waar ook de zwaarste schade werd opgemeten.

Indonesië telt ongeveer 270 miljoen inwoners, waarvan meer dan de helft op het hoofdeiland Java woont. De eilandstaat ligt in de zogenaamde ‘Pacific Ring of Fire’, waar vaak aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten