Voetbal 3de provinciale C FC Lendelede

Dylan Vens kijkt na goede competitiestart met FC Lendelede uit naar trip naar Aalbeke: “Bewijzen dat we ook een topmatch naar onze hand kunnen zetten”

Dylan Vens is met acht goals voorlopig topscorer bij Lendelede. © Bart Vandenbroucke

LENDELEDE -

FC Lendelede kende de voorbije seizoenen altijd een tegenvallende competitiestart, maar dit seizoen maakten de groen-witten nog maar één keer kennis met de nederlaag (2-0 op Ingelmunster), waardoor ze de top drie (Otegem, Aalbeke en Marke) nog in het vizier hebben. Als de ploeg van T1 Nicolas Somers zaterdag kan winnen in Aalbeke, ligt de titelstrijd weer helemaal open.

Geoffrey Vandenbulcke

FC Lendelede kon je de jongste jaren best vergelijken met een diesel. De groen-witten schoten steevast traag uit de startblokken en moesten op het einde altijd met een scherpe eindspurt uitpakken om nog een eindrondeticket te versieren. Dit seizoen draaide de Lendeleedse motor vanaf de eerste speeldag op toerental, goed voor een voorlopige vierde plaats.

“En we zijn nog aan het groeien”, beweert Dylan Vens. “Dat we het dit seizoen niet van de daken schreeuwden dat we liever vandaag dan morgen naar tweede provinciale willen? Misschien, maar daarom zijn we niet minder ambitieus. Ik ben hier nieuw en weet niet hoe het de voorbije seizoenen ging, maar met deze ploeg moeten we altijd in de prijzen vallen. Zaterdag staan we met de trip naar Aalbeke voor een serieuze test. Op hun kleine veld zijn we niet in het voordeel, maar dat mag geen excuus zijn. Op Aalbeke moeten we bewijzen dat we ook een topmatch naar onze hand kunnen zetten.”

Zaterdag hield Lendelede tegen Mandel B een geslaagde repetitie. Met twee doelpunten had Dylan Vens een groot aandeel in de 4-2-zege. “De cijfers hadden nog hoger kunnen uitvallen”, zegt de 26-jarige Meulebekenaar. “Na vijftig minuten leidden we met 4-0, maar toen vonden we het welletjes. Door nonchalance lieten we Mandel B opnieuw in de match komen. Op Aalbeke mogen we die fout niet maken. Het zal er op aan komen gedurende negentig minuten en zelfs langer gefocust te blijven. Aalbeke is immers een titelkandidaat, terwijl wij voor een eindrondeticket gaan.”

Verdediger wordt spits

Dylan Vens is met acht goals goed aan het seizoen begonnen. “Voorlopig ben ik topscorer van de ploeg. En dat voor iemand die bij Meulebeke steevast als verdediger werd gebruikt. Bij Lendelede posteerde trainer Nicolas Somers mij diep in de spits en dat valt geweldig mee. Na zeven jaar Meulebeke en een jaar Ingelmunster heb ik mij bij Lendelede nooit beter gevoeld. Vanaf de eerste dag klikte het. Het helpt natuurlijk als je goed in je vel zit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten