Voetbal  

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Blauw-Wit Temse pakt uit met monsterscore en ook KVV Sint-Denijssport heeft de smaak te pakken en wat u deze week nog zoal wil weten over de Oost-Vlaamse provinciale reeksen

Ismail Ben Ayad stond wederom aan het kanon voor Blauw-Wit Temse. Na de hattrick tegen Zaffelare B staat de teller van de spits op zeventien rozen. ©  Erik Westerlinck

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de 226 ploegen die elk weekend het beste van zichzelf geven in Oost-Vlaanderen. De ene ploeg slaagt er al beter in dan de andere om onze aandacht te trekken, maar laat u vooral niet ontmoedigen als dit niet meteen lukt. Ook uw trouwe dienaar heeft al wel eens last van een vormdipje. Op de tonen van de One Love-fanfare trekken we alvast elke week door de provincie op zoek naar leuke weetjes.

Stefan Smet

1. Doelpunten willen we zien

Pareltjes als het even kan, maar een simpele binnentikker kan ons ook wel bekoren. Dat hadden ze bij HRS Haasdonk en KSK Grembergen alvast begrepen. Dit duel in eerste provinciale leverde een boeiend scoreverloop op, waarbij de gastheren uit Haasdonk dankzij een late treffer van Onana uiteindelijk een 4-3-overwinning konden aantekenen.

Iets minder spectaculair, maar niet minder knap was de 3-0-thuisoverwinning van Sint-Denijssport. Het team van coach Alexander stoomt lekker door na de onverhoopte promotie van vorig seizoen. Voorlopig resultaat: een fraaie tweede plaats die ze delen met FC Kleit, dat zelf dan weer onze smeekbede voor doelpunten netjes opvolgde: de Meetjeslanders stuurden rode lantaarn SKN Sint-Niklaas met 4-0 terug naar het Waasland.

2. Voetbal kan mooi zijn, maar ook bikkelhard

Dendermonde prijkt na twaalf duels stijf onderaan in tweede provinciale C met 0 op 36. Tot overmaat van ramp slikten ze het voorbije weekend ook nog eens een 1-11-pandoering. Sluipschutter van dienst bij Sporting Sint-Gillis-Waas was de 18-jarige Louis Thyssen, die liefst vier keer de trekker overhaalde. Zijn team staat ondertussen toch maar lekker op de tweede plaats in de rangschikking. Al blijkt FCH Sinaai, dat vijf punten meer telt, voorlopig nog net iets meedogenlozer. Sinaai boekte een klinische 0-2-zege bij KV Sint-Gillis-Dendermonde, meteen ook al de tiende van het seizoen.

3. Doelpunten, dus

Het was ons om doelpunten te doen, weet u nog? Onze oproep viel allerminst in dovemansoren bij Standaard Muide. De stoerste en misschien wel tofste van alle Gentse voetbalclubs, zoals ze zichzelf maar wat graag omschrijven, liet geen spaander heel van hekkensluiter KVV Zomergem. 11-1, met de groeten van Bernard Balcaen. De voorbeeldige ‘team player’ scoorde zowaar vier keer, wat een weelde voor coach Mike Lammens!

Het kan evenwel niet overal (doelpunten)kermis zijn. Zowel bij SK Herdersem - FC Kersken-Haaltert als bij Svelta Melsele B - Rangers Opdorp werd niet gescoord. Een kleine valse noot, niets waar de gemiddelde bezoeker van een concert in het Sportpaleis zich aan stoort. Al raden we deze vier teams aan om een voorbeeld te nemen aan hun collega’s van VC Zwijnaarde en Nazareth-Eke die hun duel netjes op 3-4 lieten eindigen. Zo hebben we het graag. Al moeten ze bij VC ondertussen door droeve omstandigheden al wel weer op zoek naar hun derde trainer van het seizoen. Voetbal kan hard zijn, zeiden we dat al?

4. In vierde provinciale is het wel zeer plezant

Tenminste als je bij een team zoals Blauw-Wit Temse aangesloten bent. Blauw-Wit heeft met Ben Ayad en Badreddine bovendien twee spelers naar ons hart in hun rangen. Elk goed voor een hattrick in de 1-9-zege op VV Zaffelare B.

En wat gezegd van Orly Sint-Niklaas - HRS Haasdonk B: 4-10. Hier werden we werkelijk even stil van. Dank heren voetballers, met maar liefst negen verschillende doelpuntenmakers maakte u ons voetbalweekend helemaal af.

En dan kregen we zowaar nog de achtklapper van leider Zevergem Sport op KVV Windeke als heerlijke kers op de taart. Onze diëtiste toonde zich minder enthousiast, maar dat extra pondje zullen we er komend weekend wel opnieuw af wandelen langs de Oost-Vlaamse voetbalvelden.

5. De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Hulde aan Thijs Diederik De Leeuw die als enige speler in de Oost-Vlaamse tabellen al de kaap van 20 doelpunten heeft gerond. Met Gilles Dentijn en Jesse Brouwers in zijn slipstream belooft het een dolle rit te worden. Schrijf ook Hugues Van Holderbeke zeker nog niet af. De prijsschutter van Oostakker heeft ongetwijfeld nog een remonte in de benen.

20 goals: Thijs Diederik De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

19 goals: Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B), Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

18 goals: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

17 goals: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E), Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D)

16 goals: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C), Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C), Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C), Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A),

6. Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

Gaat u met ons op zoek naar de meest wervelende ploegen in de Oost-Vlaamse provinciale reeksen? Akkoord, de WK-gekte speelt hier en daar de kalendermaker wat parten, maar er blijft heel wat lekkers in aanbieding. Wij kijken alvast uit naar de onvervalste Gentse derby in eerste provinciale: het ervaren Excelsior Mariakerke neemt het op tegen nieuwkomer Sint-Denijssport.

Of wat gezegd van het wervelende FC Latem dat Zeveren Sportief ontvangt? De bezoekers lijken wat te kampen met een herfstdipje, maar een bezoekje aan de leider die ondertussen al tien keer op rij wist te winnen, brengt ongetwijfeld onvermoede krachten naar boven.

Ook het burenduel tussen Evergem 2020 en Standaard Muide in 3A kan op onze aandacht rekenen. Voor de fijnproever is er ook nog het duel tussen Ooidonck Leerne en Windeke in 4B. Ach, laat het andere teams vooral inspireren om voluit voor de aanval te kiezen met eervolle vermelding in onze schrijfsels als ultieme bekroning.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten