Jongetje (6) na twee dagen levend teruggevonden onder puin na aardbeving Java

©  EPA-EFE

Bijna twee dagen na de verwoestende aardbeving op het Indonesische eiland Java is een 6-jarige jongen gered uit een ingestort huis. Hij werd woensdagochtend plaatselijke tijd levend gevonden in de zwaarst getroffen stad Cianjur en hij had ongeveer veertig uur onder het puin gelegen, meldt een brandweerman die betrokken was bij de reddingsoperatie. Het kind ademde nog en werd onmiddellijk verzorgd.

mtmBron: BELGA

Twee dagen na de aardbeving wordt nog altijd gezocht naar 151 vermisten. Het dodental van de aardbeving is intussen opgelopen tot minstens 268. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook veel kinderen die na schooltijd naar de moskee waren gegaan

De beving met een kracht van 5,6 deed zich maandagmiddag (plaatselijke tijd) voor ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Jakarta, op een diepte van tien kilometer. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Cianjur, waar ook de zwaarste schade werd opgemeten.

Indonesië telt ongeveer 270 miljoen inwoners, waarvan meer dan de helft op het hoofdeiland Java woont. De eilandstaat ligt in de zogenaamde ‘Pacific Ring of Fire’, waar vaak aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorkomen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten