Opgelet: een van de drukste invalswegen naar Gent is dit weekend helemaal afgesloten

©  fvv

GENT -

Deze vrijdagavond wordt de fly-over van de B401, aan het Zuidpark in Gent, afgesloten voor alle verkeer. Er moet gewerkt worden. Maandagochtend wordt de drukke invalsweg opnieuw opengesteld.

Bert Staes

Vanaf vrijdagavond om 20 uur tot de nacht van zondag op maandag zal je niet via de fly-over Gent binnen kunnen rijden. Het kruispunt aan de voet van de drukke invalsweg moet geasfalteerd worden en zal daarom het hele weekend afgesloten zijn.

Wie met de auto via de B401 naar Gent rijdt, zal afgeleid worden naar de stadsring R40. Ook de Zuidparklaan, de lokale weg naast de fly-over, wordt afgesloten. Ook fietsers zullen een stukje moeten omrijden.

Parking Zuid zal wel nog te bereiken zijn, maar enkel via een omleiding langs het Sint-Annaplein en de Reep, of via de tweede ingang aan de kant van bibliotheek De Krook. Voor bezoekers is het wel extra opletten, want de omleiding loopt door de lage-emissiezone. De parkeertoren in Ledeberg en de tram worden voorgesteld als alternatief.

Als het weer meewerkt, zal de hinder maandag verdwenen zijn. En dan kan ineens ook de laatste hand gelegd worden aan het kruispunt van de fly-over aan het Zuidpark. Dat is dit najaar verbouwd, om meer plaats te maken voor bussen van De Lijn en veiligere oversteken. Tegen het einde van het jaar moet alles afgewerkt zijn.

LEES OOK. De ‘landingsbaan’ van de fly-over aan het Zuidpark wordt één rijstrook smaller

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent