Brussel deelt tweede prik uit aan wie eerste dosis in buitenland haalde

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) breidt haar criteria voor de vaccinatie tegen apenpokken uit. Wie de eerste dosis van het vaccin in het buitenland ging halen, mag de tweede prik vanaf nu in Brussel komen halen.

ltoBron: BELGA

Na de uitbraak van het apenpokkenvirus bleek al snel dat België slechts over een beperkt aantal vaccins beschikte. Buurland Frankrijk had wel genoeg vaccins in huis, waardoor heel wat personen de grens overstaken en daar hun eerste dosis lieten zetten. De GGC geeft deze mensen nu de kans om hun tweede prik in Brussel te laten zetten. Daarnaast kunnen mannen die seks hebben met verschillende mannen en die geboren zijn voor 1976 - normaal gezien is deze groep al gevaccineerd tegen pokken - vanaf nu preventief een enkele vaccindosis krijgen.

Deze preventieve vaccinatiecampagne loopt nog tot en met zaterdag 17 december in het vaccinatiecentrum Pacheco en in vier ziekenhuizen: het Sint-Pietersziekenhuis, het ziekenhuis Saint-Luc, het Erasmusziekenhuis en het UZ Brussel.

LEES OOK. Drie nieuwe besmettingen met apenpokken in ons land

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten