VIDEO. De eerste overwinning en het eerste feestje zijn binnen: Gent ging uit zijn dak na laatste fluitsignaal

Het feest barst los in Gent. © De Gentenaar

Gent -

En toen barstte de WK-sfeer toch los in Gent. Nadat de Rode Duivels in Qatar met een nipte 1-0 hun eerste WK-match wonnen tegen Canada, brak in ZwartWit aan de Ghelamco Arena een spontaan feestje uit.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. “Als er geen sfeer is, dan creëren we die maar zelf”: hier liep de keet wél helemaal vol voor de Rode Duivels

En plots was het er. Complete waanzin. Delirium in het kwadraat. De WK-sfeer was lang zoek, maar tijdens de eerste match van de Rode Duivels kwam die (eindelijk) bovendrijven. In club ZwartWit aan de Ghelamco Arena verzamelden 600 supporters om de match op groot scherm te volgen.

Na het doelpunt van Michy Batshuayi ontploften ze voor een eerste keer. In de pauze zweepten de fans elkaar op, op de tonen van Freed from Desire van Gala, maar dan in de populairdere voetbalversieWill Grigg’s on fire.

Supporters in Gent. © Het Nieuwsblad

De tweede helft was de spanning te snijden. Courtois hield de Duivels recht. Het was bibberen, maar toen het laatste fluitsignaal weerklonk, barstte het feestje los. Bier vloog in de lucht. Supporters schreeuwden het uit en knuffelden elkaar.

Op de tonen van Zombie Nation rolde een‘C’est Buffalo’ over het publiek.De supporters genoten en de overwinning deed het zelfvertrouwen groeien. “En nu zondag winnen van Marokko”, klonk het. Tot in de late uurtjes volgde nog een stevige feest.

LEES OOK. FOTO. Moeilijk gaat ook, en levert drie gouden punten én een feestje op in Picasso Village

De fans schreeuwden het uit in ZwartWit: de eerste overwinning op het WK is beginnen: “En zondag kloppen we Marokko” ©  DVH

En daarna ontstond in ZwartWit een stevig feestje gevolgd door een nog stevigere afterparty ©  DVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent