Voetbal 3de provinciale B VKW Vleteren

VKW Vleteren betaalde na promotie al heel wat leergeld, maar staat voor de weken van de waarheid: “Er moet nu geoogst worden”

Trainer Diederik Pattyn ontbrak afgelopen weekend nog tegen Merkem, maar is er zaterdag weer bij voor het bezoek aan zijn ex-ploeg Zillebeke. © Bart Vandenbroucke / VDB

Vleteren -

VKW Vleteren kent tot nog toe geen rooskleurig seizoen. De liftploeg promoveerde vorig seizoen via de eindronde, maar moet voorlopig vrede nemen met een voorlaatste plaats. De komende twee weken speelt het tegen Zillebeke en rode lantaarn Kruiseke. “De afgelopen weken betaalden we leergeld”, aldus T2 Rudi Polley.

Amaury Verdruye

Een opvallend trainersduo langs de kant afgelopen weekend tegen Merkem. Vleteren ging dan wel met 1-3 onderuit, voor de dug-out stonden voorzitter Marnick Sercu en T2 Rudi Polley. “Klopt, al was het uiteraard maar een tijdelijke oplossing”, vertelt Polley, die tevens beloftencoach is. “T1 Diederik Pattyn had andere verplichtingen en was belet. Onze voorzitter heeft veel ervaring als T1, vandaar dat wij even het roer overnamen.”

Het trainersduo ad-interim kon dus geen driepunter sprokkelen. “We gaan door een leerproces”, vindt Polley. “Een reeksje hoger worden de foutjes iets sneller afgestraft en we kenden een beetje pech bij de afwerking. Na de 1-2-achterstand namen we meer risico’s en in het absolute slot kregen we dan nog het deksel op de neus. Spijtig, want er was ook nog een bal op de paal.”

VKW Vleteren kende al een moeilijke voorbereiding, waarin het vaak de ploeg moest omgooien en veel tegendoelpunten slikte. “Goh, dat was niet meteen een probleem”, zegt de T2. “We speelden enkele seizoenen geleden al eens in derde provinciale en wisten waar we aan toe waren. De doelstelling voor dit seizoen is proberen om het behoud te realiseren. We betalen elke week wat leergeld. Nochtans spelen we goed, maar we missen dat tikkeltje geluk en wat ervaring. De kern is eigenlijk zo goed als dezelfde gebleven als die van enkele seizoenen geleden in derde provinciale. Die werd verbreed en dat was ook nodig. Uit de ploeg van vorig seizoen zijn er twee à drie spelers gestopt en we hebben die proberen te vervangen met vijf à zes nieuwe spelers.”

Voetbaldier

Vleteren trekt zaterdag naar Zillebeke voor een vroege zespuntenmatch. “Deze partij leeft en op zaterdagavond verwacht ik daar toch wat volk. Het wordt ook een leuk weerzien voor de beide trainers. Ze kennen elkaar heel goed, want ze werkten in Zillebeke nog samen. Ik denk dat je ze allebei niet zult moeten motiveren, dus het wordt gegarandeerd een leuke partij. We kunnen allebei de punten ook goed gebruiken. Er komt een periode aan waarin we moeten oogsten”, aldus Polley, die overigens een echt voetbaldier is. “Zondag is voetbaldag. Komend weekend spelen we op zaterdagavond, maar normaal gezien ga ik zondagmorgen met de beloften mee en in de namiddag zit ik op de bank bij de eerste ploeg. Voorheen was ik jeugdcoach bij Elverdinge, waar ik ook nog voetballer was.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten