Nog een plekje voor je eindejaarsgeschenken: Kurt en Griet verkopen kunst en zelf gemaakte keramiek

Kurt Stockman en Griet Vanhoutte hebben een pop-up in de Waaistraat geopend. ©  David Van Hecke

Gent -

De Gentse binnenstad is nog een plek om eindejaarsgeschenken te shoppen rijker. Kunstenaar Kurt Stockman (51) en zijn vrouw en keramiste Griet Vanhoutte (48) hebben een pop-up geopend in de Waaistraat waar ze hun werk tentoonstellen en verkopen.

Lotte Ruysschaert

Griet Vanhoutte is al jaren aan de slag als keramiste, onder de naam Baca. Ze maakt allerlei soorten aardewerk, van kommetjes tot borden en vazen. Sinds 2019 heeft ze haar eigen atelier en winkel in de Provence.

“Griet had een 9 to 5-job en daar had ze na al die jaren genoeg van. Ze had vroeger keramiek als kunstrichting gestudeerd en het idee groeide om van keramiek haar job te maken. We zijn dan naar Frankrijk verhuisd en hebben ons huis in Gent verkocht”, vertelt haar man, Kurt Stockman.

Tijdens de winter kwam het koppel terug in België wonen, en ze openden meteen een pop-up in de Waaistraat. “Vanaf maart komt daar een nieuwe kledingwinkel, uitgebaat door iemand die we kennen, en die vroeg of wij in tussentijd het pand wilden gebruiken. We moesten er maar twintig minuten over nadenken.”

©  David Van Hecke

Hedendaags landschap

Het aardewerk van Griet is er te koop, net zoals de foto’s van Kurt. “Ik ben bezig met onderzoek naar hedendaags landschap. Ik probeer typische beelden van de natuur te recreëren en die abstraheer ik dan. Mensen zal je niet zien op mijn foto’s.” De kunstenaar laat zich inspireren door de schilderkunst, filosofie en de ecologie.

Naast wat ze zelf creëren, stellen ze ook elke week een kunstwerk van een andere kunstenaar tentoon. Die zijn te koop in overleg met de kunstenaar zelf. De pop-up loopt tot en met 31 december.

INFO: Waaistraat 4, 9000 Gent. Open op woensdag en donderdag van 13 uur tot 18 uur en op vrijdag en zaterdag al vanaf 11 uur. www.madebybaca.com en www.kurtstockman.com

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent