600 fans zien Duivels afzien (en drie punten pakken)

©  pma

Oudenaarde -

Het vaccinatiecentrum in de Qubus in Oudenaarde heeft plaats geruimd voor Koning Voetbal. Al was er tot de 43ste minuut meer sfeer tijdens het vaccineren dan voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Canada.

Peter Malaise

Ongeveer 600 mensen kwamen samen om angstig af te tellen en toch een keer te juichen. Vooraf kon organisator Peter Decordier niet inschatten hoeveel mensen er zouden komen. “Daarom hebben we vooraf de zaal opgedeeld in twee delen”, zegt hij. “Als er dan zeer veel mensen kwamen konden we het tweede deel openen. Het was helaas nog niet nodig om de wand weg te nemen, ook al was de opkomst achteraf gezien best mooi. De eerste wedstrijd is traditioneel onze minste. Naarmate de Rode Duivels verder gaan in het toernooi, stijgt het aantal toeschouwers. Wij hebben de ingang gratis gehouden om zo de drempel laag te houden.”

Bij het laatste fluitsignaal was er geen grote ontlading, maar vooral een dikke ‘oef’. De supporters zijn kort in hun reacties. “De drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste”, zegt Karel. “Met dank aan Thibaut Courtois, want als de penalty binnen gaat, wordt het zeer moeilijk”, vult Maaike aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten