Vlaams Wushu Instituut organiseert negende Pandacup voor Kung Fu Kids

De medaillewinnaars van het Vlaams Wushu Instituut op het Belgisch kampioenschap. © IF

Sint-Gillis-Dendermonde -

Het Vlaams Wushu Instituut organiseert komende zaterdag de jaarlijkse Pandacup voor alle Kung Fu Kids. De vereniging bestaat 25 jaar.

Stef Van Overstraeten

“De Pandacup is een clubwedstrijd voor alle Kung Fu Kids. Vele kleintjes zullen een eerst tapijt- en wedstrijdgewenning hebben in een competitie met echte jury”, zegt Patrick Van Campenhout van het Vlaams Wushu Instituut. “Alle deelnemende kinderen krijgen een medaille, vier bekers worden weerhouden om het beste opkomende talent en ook de beste atleetjes van het evenement te belonen.”

Het is de negende keer dat de Pandacup wordt georganiseerd. En dat in het 25-jarig bestaan van de vereniging. “Over de decennia groeiden we uit tot een succesvol instituut met zes scholen waar alle aspecten van de Chinese krijgskunsten Wushu en Kung Fu aan bod komen. We vormen een van de meest toonaangevende instituten in België waar lessen in moderne wushu, traditionele kung fu, taijiquan & qigong en chinees boksen worden gegeven. De zeer succesvolle Kung Fu Kids academie, die tien jaar bestaat, is hier een zeer mooi voorbeeld van. De hoge kwaliteit van de lessen werd geëtaleerd op de recentste Belgische Wushu Kampioenschappen, waar we zestien medailles haalden en meerdere kampioenen bij de jeugd en volwassenen afleverden.”

Meer info vind je op www.vwi.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten