GETEST. Radio van eigen bodem met de Artsound R9 DAB+ radio

De ArtSound R9 is een moderne tafelradio ‘Made in Belgium’. Artsound is een onderdeel van House of Music uit Ronse. De nieuwe R9 biedt een waaier aan luistermogelijkheden met veel aandacht voor digitale bronnen zoals DAB+ en internetradio.

Design

De zwarte tafelradio heeft een stijlvolle retrolook en is goed gebouwd met een grotendeels houten behuizing. Vooraan tussen de stereospeakers zit een duidelijk 2,4 inch kleuren-lcdschermpje met daaronder de centrale draaiknop en een aantal menuknoppen. Achteraan vinden we de uitschuifbare telescoopantenne en in- en uitgangen. Afmetingen zijn 29,5 x 11,5 x 16,5 cm (b x h x d), het gewicht bedraagt 1,2 kg. Er is geen ingebouwde batterij.

Hardware en gebruik

Installeren is eenvoudig via de draaiknop vooraan en/of de remote. We verbinden de radio met ons wifi-netwerk. Dit vergt nogal wat gedraai als u een ingewikkeld paswoord heeft, als uw router een WPS-optie heeft kan het een heel stuk sneller. Er is ook een aansluiting voor een ethernetkabel. Met de knoppen of met de afstandsbediening kunnen we door het grafische menu scrollen voor het kiezen van een audiobron. Dat zijn er best wel wat: DAB+, FM, bluetooth, internet, computer (UPnP en DLNA) of bedraad via audio-in. Spotify Connect of AirPlay ontbreken.

Nadat één keer alle DAB+zenders zijn opgehaald, kunnen we door het aanbod scrollen en met een druk op de knop favoriete digitale stations vastleggen, idem bij internetradio. De klank is zeker luid genoeg voor een tafelradio maar klinkt wat koel neutraal. De equalizer steekt wel nog een handje toe. Troeven zijn nog de hoofdtelefoon- en audio/line-uitgang. De radio heeft ook een handige klok- en wekkerfunctie.

Conclusie

De ArtSound R9 heeft een compact tafelformaat, is eenvoudig te bedienen, degelijk gebouwd en heeft een goed aanbod audiobronnen en poorten. De gemiddelde klankkwaliteit moet het wel opnemen tegen een aantal sterke(re) concurrenten in deze prijscategorie. (rap)

Richtprijs: 169 euro

Score:7/10

Aangeboden door onze partners