N-VA wil tijdens koopzondagen ‘knip’ rond Markt weghalen: “We moeten de shoppers deze periode ontzien”

Ondanks de signalisatie rijden nog altijd velen door het zogenaamde ‘boetestraatje’. © pdv

Oudenaarde -

Oppositiepartij N-VA stelt voor om tijdens de koopzondagen het verkeer weer rond de Markt in Oudenaarde te laten rijden en dus de zogenaamde ‘knip’ tijdelijk weg te halen. Ondanks de signalisatie rijden nog altijd elke dag verschillende voertuigen door dit ‘boetestraatje’.

Paul Darragas

N-VA stapt maandag naar de gemeenteraad met het voorstel om alvast dit eindejaar de ‘knip’ rond de Markt weg te halen, toch tijdens de koopzondagen. “De kerstversiering, die deze week werd gehangen, ziet er schitterend uit en ik merk dat ook de winkeliers zich klaarmaken voor een succesvol eindejaar”, zegt raadslid Kathy De Rycke. “Te beginnen met shoppingevent ‘Winterwarmte’ van komend weekend. Hopelijk vinden ook shoppers van buiten Oudenaarde de weg naar onze stad. Helaas weten we allemaal dat elke dag bezoekers worden beboet omdat ze door het zogenaamde ‘boetestraatje’ rijden, de vele signalisatieborden ten spijt. We vinden dat we de mensen die hier komen shoppen, moeten ontzien. Daarom stellen we voor om de ‘knip’ weg te halen op 4, 11 en 18 december en 8 januari.”

“Leerrijk experiment”

“Verschillende handelaars hebben mij gecontacteerd en zijn vragende partij om de ‘knip’ rond de Markt op zijn minst tijdens die zondagen op te heffen”, vult ondervoorzitter Andy Vandekerckhove aan. “Ook zij hebben er alle belang bij dat mensen de weg naar het stadscentrum vinden en niet meteen wegrijden omdat ze geen parkeerplaats vinden op de Markt, zeker gezien de kerstmarkt die er zal staan. En misschien is het wel een leerrijk experiment.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten