Seksueel roofdier of ‘klungelige flirter’? Man achtervolgt en betast 17-jarig meisje onderweg naar school

©  SD

Gent -

Een 17-jarig Gents meisje werd vorig jaar op weg naar school aangerand door een 26-jarige Afghaan. De man volgde haar op de bus, betastte haar en bleef nadien berichten sturen en bellen. Voor de rechter ontkende de beklaagde donderdag de feiten met klem. “Hij is geen seksueel roofdier maar een klungelige flirter”, pleitte zijn advocaat.

Simon Dekaezemaker

“Een traumatische ervaring.” Zo omschreef de advocaat van het meisje, op dat moment 17 jaar, de feiten die ze vorig jaar moest ondergaan. Op weg naar school werd ze ’s ochtends aangerand door een Afghaanse man. “Ze durfde nadien niet meer alleen naar school gaan.”

Het meisje nam iedere dag de bus naar school. De beklaagde zat die dag ook op de bus, onderweg naar een vriend. Tijdens de rit vormde hij naar het meisje al hartjes met zijn handen. Het meisje stuurde haar moeder een bericht dat ze zich onveilig voelde.

Telefoontjes na de feiten

Toen ze afstapte in Gentbrugge, verliet de man de bus bij dezelfde halte. Hij achtervolgde het meisje en kreeg haar gsm in handen, waarin hij zijn nummer achterliet. Daarna zou de Afghaanse man het mondmasker van het meisje hebben afgetrokken en haar hebben gekust en betast.

Na de aanranding bleef hij het meisje bellen en berichten sturen. Volgens de beklaagde had het meisje hem haar nummer gegeven. De man stuurde berichten met I love you en hartjes. Het meisje antwoordde nooit en de man begon haar daarop ’s avonds te bellen. Steeds negeerde ze die berichten en telefoontjes.

Het meisje diende uiteindelijk een klacht in bij de politie en de man werd opgepakt. Het gaat om een 26-jarige vluchteling die nog niet lang in België woonde. De man is getrouwd en heeft twee kinderen. Volgens de man zocht hij alleen vriendschap en had hij geen kwade bedoelingen.

Klungelige flirter

Zijn advocaat omschreef de man eerder als een “klungelige flirter”, geen seksueel roofdier. “De aanranding betwist hij met klem”, klonk het. “Objectieve bewijzen zijn er niet. Hij zag mevrouw zitten, maar weet niet goed hoe hij moet flirten. Hij heeft dat nooit geleerd, dus vraag ik de vrijspraak.”

De rechtbank moet zich tegen 8 december uitspreken over de zaak. Het Openbaar Ministerie achtte de feiten alvast bewezen en vorderde acht maanden celstraf met uitstel. “Waarom zou ze hierover liegen? Al op school vertelde ze over deze traumatische gebeurtenis. Deze feiten kunnen niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent