Voetbal  3de Provinciale D  KVK Ninove B

Wout Van Der Perren is bouwvakker en doelman bij KVK Ninove B: “Goede handen zijn belangrijk”

Hoewel Wout Van Der Perren de voorkeur geeft aan derde provinciale, deinst hij niet terug voor minuten bij de eerste ploeg: “Elke kans bij de A-ploeg zou ik grijpen om te bewijzen dat ik ook op dat niveau mijn streng kan trekken.” ©  Gregory Van Gansen

Ninove -

Op de Kloppers werd VC Herzele-Ressegem met 3-0 naar de slachtbank geleid nadat onlangs ook SK Aaigem met 6-0 werd afgepoeierd. Wout Van Der Perren (20) fungeerde al meermaals als doublure in eerste nationale, maar geeft de voorkeur aan keepen bij het provinciale ploegje, waar zijn vader Gunther Van Der Perren als coach fungeert.

Wim Redant

Wout Van Der Perren staat tussen de palen terwijl zijn broer Robbe als spelverdeler fungeert bij de Ninoofse jonkies, waar bij de seizoenstart Jean-Pierre Vandevelde nog aan het trainersroer stond. Jiepie gaf het roer intussen opnieuw door aan Gunther Van Der Perren, die met Robert De Bruck een andere clubcoryfee aan zijn zijde kreeg in de dug-out. De verwachtingen lagen ontzettend hoog bij de seizoenstart, maar werden niet ingelost. “Er werd gepraat over een eindrondeticket en zelfs promotie zou een doel worden, maar dan moet je individuele fouten vermijden en het ietwat professioneel aanpakken. Te vaak lieten spelers hun mannetje lopen, wat ook werd afgestraft. We beschikken dan ook over een piepjonge ploeg met Andy Van Laethem als enige ervaren speler achterin. Tegen toenmalig leider Aaigem haalden we zwaar uit. Op hun veld kunnen ze knokken, maar op ons kunstgrasveld volstaat dat niet, wat ook Herzele-Ressegem ondervond. Combinerend zijn we sterk. Net als Olsa Brakel B zouden we niet misstaan in tweede provinciale. Ik zou dan ook graag promoveren.”

Wout Van Der Perren werkt in het bouwbedrijf van zijn vader wat zware arbeid betekent. “Goede handen zijn belangrijk en dat geldt zowel op het werk als op het veld. Voor mij krijgt derde provinciale de voorkeur op eerste nationale omdat de benadering anders is. Op nationaal vlak moet je zelfs op elke training honderd procent klaar zijn. In provinciale gaat het er toch een stuk meer ontspannen aan toe en kan je al eens zeveren. Met onze keeperstrainer Dieter Malfait leg ik er wel graag eens de pees op, want hij maakt me sterker. Groepstrainingen volg ik bij de B-ploeg.”

Terugkeer naar de heimat

Wout keerde na een paar ommetjes terug naar de Kloppers, waar zijn vader inmiddels naast voorzitter Patrick De Doncker als één van de steunpilaren van de club fungeert. “Ik trok van Ninove naar Ternat en later Pepingen-Halle, maar keerde terug naar de heimat. Indien de A-ploeg me nodig heeft, zal ik depanneren. Elke geboden kans zou ik grijpen om te bewijzen dat ik ook op dat niveau mijn streng kan trekken. Ik ben er trouwens van overtuigd dat de B-ploeg zich redt. Met die B-ploeg zou ik graag de top vijf halen. In de eindronde weet je dan maar nooit. Op eigen terrein zijn we alvast sterk. Dat weten ze nu ook bij Herzele-Ressegem.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten